Excite

Zomerse limonade maken van rozen en lavendel

Op een warme lentedag is er iets leukers dan in de tuin of op het balkon van de zon genieten. Met deze twee recepten voor zomerse limonade van rozen en lavendel maak je in de zon zitten nog leuker. Beide limonades zijn op basis van gedroogde bloemen met citroen, en hebben een prachtige lichtroze kleur. Om nog maar niet te spreken over de vrolijke ijsklontjes met bloemen, die deze zomerse drankjes echt afmaken.

Ingrediënten

Zet de volgende ingrediënten klaar om de twee smaken limonade te maken:
  • Twee keer 200 gram suiker
  • Twee keer 250 ml water
  • Twee keer 250 ml (vers) citroensap
  • Twee liter ijskoud water om aan te lengen
Voor limonade met rozen:
  • 15 ml rozenwater
  • Handje verse rozenblaadjes
  • Citroenschijfjes
Voor limonade met lavendel:
  • 45 gram gedroogde lavendelbloemen

Bereidingswijze

Om de limonade te maken met vrolijke ijsblokjes vul je een ijsblokjesvorm voor de helft met water. Zet in de diepvries om te bevriezen. Haal ze eruit, leg de rozenblaadjes dan wel lavendelbloemen erin en vul af tot de bloemen bedekt zijn met water. Zet terug in de diepvries.

Om de limonade te maken met rozen los je de suiker op in 250 ml water tot een suikersiroop. Laat de siroop zo’n twee tot drie uur terugkoelen in de koelkast. Pers ondertussen citroenen voor het citroensap. Meng deze met de suikersiroop en de rest van het water. Los het rozenwater er in op en serveer met de ijsblokjes die je eerder hebt gemaakt.

Voor de limonade met lavendel is de bereidingswijze bijna hetzelfde. Meng hiervoor ongeveer 600 ml water met de suiker en voeg de gedroogde lavendel toe aan het pannetje. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat vijf minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit, bedek de pan en laat een uur staan. Zeef dan de lavendel eruit en voeg de citroensap en de rest van het water toe. Serveer koud met de lavendelijsblokjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017