Excite

Zoete hapjes: recepten voor echte zoetekauwen

Je hebt geen idee wat te serveren voor die ene leuke avond. Gelukkig hebben wij een aantal lekkere zoete hapjes. Recepten voor deze zoete hapjes staan hieronder op een rijtje zodat je je gasten lekker kunt verwennen en de avond geheel compleet kunt maken!

Aardbeien in chocolade

Ingrediënten

  • een doosje aardbeien, ontkroond en gewassen
  • 1 reep chocolade

Bereidingswijze

Smelt een reep chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Dip de aardbeien in de chocolade, leg het op een bord en laat de chocolade opdrogen. Voor een dikkere laag chocolade kun je de aardbeien, als de chocolade iets harder is geworden voor de tweede keer in de chocolade dompelen. Zet de aardbeien voor gebruik in de koelkast.

Gevulde dadels

Ingrediënten

  • verse dadels
  • vulling naar keuze, zoals roomkaas met honing, gehakte nootjes of amandelspijs.

Bereidingswijze

Maak netjes een inkerving over de lengte tot tegen de pit van de dadel. Haal vervolgens de pit eruit en trek de dadel open. Vul ze vervolgens met een vulling naar keuze. Lekker bij de koffie of thee!

Bladerdeeghapjes gevuld met banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 1 pak kant en klaar bladerdeeg
  • 1 zakje banketbakkersroom
  • 1 losgeklopt ei
  • poedersuiker
  • water

Bereidingswijze

Maak de banketbakkersroom aan met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de room in de koelkast even rusten. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd ze doormidden. Vouw ze vervolgens dicht en besmeer ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ongeveer een kwartier gaar in een voorverwarmde oven op 200°C. Koel ze goed af en snijd het bladerdeeg een beetje in, snijd ze niet helemaal door. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul het bladerdeeg hiermee. Leg ze op een bord en strooi poedersuiker over de bladerdeeghapjes, totdat ze volledig met een laagje suiker bedekt zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017