Excite

Zo drink je minder alcohol

Een glas wijn of bier kan op z'n tijd best lekker zijn, maar ongemerkt drink je er al snel teveel van. En dat kost je geld én je gezondheid. Wil je liever wat minder alcohol drinken? Begin dan met bedenken waarom je dat wilt. Een goede reden helpt je namelijk om bewuster 'nee' te zeggen tegen drank. Schrijf het gewoon eerlijk op. Ook als je het idee hebt dat het eigenlijk een hele stomme reden is.

Kijk wanneer je drinkt

Veel mensen hebben vaste momenten waarop ze drinken. Als je weet wat voor jou die momenten zijn, dan is het makkelijker om er iets aan te doen. Voor die momenten kun je een afspraak met jezelf maken om niet of minder te drinken. Bedenk bijvoorbeeld een strategie die je hierbij kan helpen.

Laat anderen je helpen

Als je het niet voor jezelf doet, doe je het misschien wel omdat een ander anders op je let. Deel je voornemen daarom met anderen, zodat je een extra stok achter de deur hebt om de alcohol aan je voorbij te laten gaan. Het wordt dan ook steeds makkelijker! Bovendien inspireer je anderen dan misschien ook wel.

Zeg 'nee'

Als je ergens mee wilt minderen, dan is dat een uitstekende oefening in 'nee' zeggen. Kom voor jezelf op en geef aan dat je iets niet wilt. Dat is eerst misschien even lastig, maar het zal je steeds makkelijker af gaan. En ook hiervoor geldt weer; je zult merken dat als jij vaker 'nee' zegt, anderen dat ook gaan doen. En dan wordt jouw 'nee' ineens heel gewoon!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021