Excite

Aan de slag met deeg om zelf spaghetti te maken

Iedereen is fan van gerechten met spaghetti. Niet alleen is het een makkelijk gerecht, het is ook nog eens goed betaalbaar en je kunt eindeloos variëren met recepten om jouw spaghetti te perfectioneren. Maar heb je er wel eens aan gedacht om zelf spaghetti te maken? Verse spaghetti is natuurlijk veel smaakvoller dan kant en klaar uit de fabriek.

Pastadeeg maken voor je spaghetti

Voor het spaghetti maken moet je enkele ingrediënten en benodigdheden aanschaffen of al in huis hebben. Dit zijn eieren, melk, meel en een pastamachine. Voor het deeg kluts je eerst de eieren met de melk tot een glad mengsel. Voeg er daarna wat meel aan toe, totdat je een dik mengels hebt dat nog wel kneedbaar is. Kneed het deeg tot een bol, bestuif het met wat bloem en laat het enkele uren rusten in de koelkast voordat je het gaat verwerken tot spaghettislierten. Hierdoor is het deeg steviger en valt het minder snel uit elkaar.

Spaghetti maken

Om spaghetti slierten te maken haal je het deeg weer uit de koelkast om het vervolgens met een deegroller plat te rollen. Verdeel het platgerolde deeg in enkele vellen en rol deze nog platter. Hierna is het deeg klaar om het door de pastamachine te halen. Wanneer je er mooie platte vellen van hebt gewrongen door het door de pastamachine te halen, kun je er zelf spaghetti slierten van maken. Volgens de traditionele Italiaanse wijze moet je de spaghetti nog even te drogen hangen voordat je er mee gaat koken, maar dit is niet perse nodig. Als je zorgt dat je de slierten niet te lang kookt, vallen ze niet uit elkaar.

Verse spaghetti

Om zelf verse spaghetti te maken heb je wel wat tijd nodig, omdat dit een vrij tijdrovende klus is. Nu kun je natuurlijk ook de spaghetti al een dag van tevoren maken om tijd te besparen op de dag van je diner. Maar vers is de spaghetti natuurlijk lekkerder dan wanneer het al een nacht in de koelkast heeft gestaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021