Excite

Zelf ravioli maken, hoe doe je dat?

Ravioli zijn zakjes van pasta met daarin een vulling naar keuze. Ideaal eten voor op de camping, omdat het vaak wordt verkocht in een blik met tomatensaus en gehaktvulling. Toch kan ravioli ook een ontzettend chique manier van pasta eten zijn. Zeker als je zelf ravioli kunt maken! Een echte Italiaanse ervaring.

Pastavellen voor ravioli

Zelf ravioli maken begint met het maken van vellen pasta waar uiteindelijk de raviolivulling inkomt. Hoewel veel moderne keukens tegenwoordig zijn uitgerust met een pastamachine, blijft zelf pasta maken voor sommigen van ons nog een behoorlijke uitdaging. Het kruimelende pastadeeg, gemaakt van ei en stevig bloem, moet een aantal keer door de pastamachine om een mooi plat vel te worden. Veel makkelijker is het om lasagnevellen te kopen in de supermarkt. Kijk daarvoor in het schap met verse pasta's. Zorg dat ze droog zijn, vrij van meel en ze zijn ze klaar om te vullen!

Raviolivulling

Traditionele Italiaanse vulling van ravioli komt in allerlei vormen. Denk daarbij aan vlees, vis, gevogelte, kaas, groente of een combinatie daarvan. Wat dacht je van spinazie met ricotta? Of paddenstoelen met peterselie en Parmezaanse kaas? Laat je fantasie de vrije loop. Experimenteer ook eens met bijzondere Hollandse ingrediënten zoals pompoen of boerenkool.

Ravioli vullen

Zorg dat je mooie grote vellen pasta hebt voordat je begint met vullen. Maak twee vellen op gelijke maat en leg kleine bergjes vulling op één van de pastavellen. Laat voldoende ruimte vrij om de vulling, zodat de ravioli nog dicht kan zonder tijdens het koken weer open te knappen. Leg dan het andere vel erop en druk stevig aan. Zorg dat je pastavellen vrij zijn van los meel, anders wil de ravioli niet goed dicht. Snijd met een scherp mes of een speciale raviolistamper de stukken gevulde pasta uit.

Ravioli koken

Zelf ravioli maken betekent dat je verse pasta gebruikt. Traditioneel hoeft dit minder lang te koken dan droge pasta, reken op zo'n twee tot vier minuten. Gebruik een grote pan met veel kokend water en een lepel zout. Heb je grote ravioli gemaakt? Kook ze iets langer en in verschillende porties. Wanneer de ravioli boven komt drijven zijn ze goed. Test voor de zekerheid of de vulling warm en gaar is en serveer met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021