Excite

Zelf diepvriespizza maken

Diepvriespizza’s zijn inmiddels bijna het symbool geworden van ongezond eten. Hoewel supermarkten en andere ketens de ‘gezondere’ verse pizza’s aanbieden, blijven de pizza’s altijd te zout, te vet en gewoonweg minder lekker dan de huisgemaakte variant. Een kleine waarschuwing vooraf: zelf diepvriespizza’s maken is een tijdrovende klus, dus zorg dat je niet de deur uit hoeft!

Pizzabodem voor diepvriespizza

Het belangrijkste is dat je de pizzabodem van de diepvriespizza eerst kort in de oven bakt. Zo houdt je een krokante bodem. Gebruik een kant-en-klare pizzabodem of maak zelf een pizzabodem van fijne bloem, water en een scheutje olijfolie. Verwarm de oven voor op 230 graden en leg een stuk bakpapier klaar. Rol het deeg met een deegroller tot een pizzabodem. Als je van stevige randjes houdt, kneed deze dan nu in het deeg. Leg de pizzabodem op het bakpapier in de oven en bak hem in drie tot vijf minuten halfgaar.

Pizza topping naar keuze

Laat de pizzabodem geheel afkoelen en verwijder het bakpapier. Nu is je huisgemaakte diepvriespizza klaar voor een topping naar keuze. Begin bijvoorbeeld met een laag tomatensaus, dan wat groenten, vlees en als laatste de geraspte of in stukjes gesneden kaas. Je kunt ook de pizzabodems invriezen zonder topping.

Pizza in de diepvries

Nu maak je van je pizza een diepvriespizza. Zorg voor voldoende ruimte in je diepvries. Leg de pizza met beleg op een stuk bakpapier en leg hem, zonder af te dekken, in de diepvries. In ongeveer drie uur is de pizza hard gevroren. Haal de pizza er nu uit en wikkel er een laag plastic folie omheen. Doe dit nog een keer met een laag aluminiumfolie. De dubbele laag bescherming zorgt ervoor dat de pizza’s niet uitdrogen in de vriezer. Je zelfgemaakte diepvriespizza is nu ongeveer drie maanden houdbaar in de vriezer.

Diepvriespizza klaarmaken

Je eigen diepvriespizza klaarmaken doe je door de lagen aluminiumfolie en plastic folie te verwijderen en de pizza op 220 graden in een voorverwarmde oven gaar te bakken. Leg je pizza hierbij op een stuk bakpapier. Na ongeveer acht tot tien minuten is je eigen diepvriespizza klaar om op te eten. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020