Excite

Zelf bakken: kleine appeltaartjes

Wil je je gasten eens wat anders voorzetten dan de gebruikelijke stukken taart? Bak dan eens wat lekkere kleine appeltaartjes! Even lekker als gewone appeltaart, maar absoluut een stuk feestelijker!

Voor het deeg voor vier taartjes heb je het volgende nodig:

  • 225 gram zachte boter
  • 280 gram basterdsuiker
  • 550 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 250 ml room

Roer de boter en de suiker door elkaar met een houten lepel. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en roer dit ook door elkaar. Voeg de helft van de bloemmix toe aan de mix van boter en suiker en gebruik opnieuw de houten lepel om alles door elkaar te mengen. Let er op dat je ook al het bloem aan de zijkant van de bak meeneemt, zodat je later geen deegklonten krijgt.

Voeg de rest van de bloem toe en gebruik de mixer om het mengsel kruimelig te krijgen. Voeg dan de room toe en roer net zolang tot het mengsel glad is. Rol het deeg op een bol, doe hier plastic folie omheen en leg dit minimaal twee uur in de koelkast.

Voor de vulling van vier taartjes pak je 150 gram boter dat je smelt in een pannetje. Voeg vanillezaadjes uit één knop en 200 gram basterdsuiker toe. Schil 8 halfzure appels en voeg een derde daarvan toe aan het mengsel, om het tot moes te laten worden. Herhaal dit met het tweede en derde deel van de appels. Voeg eventueel nog een handje rozijnen toe.

Maak nu van het deeg kleine cups en vul deze met het appelmengsel. Smeer de nog zichtbare randjes van het deeg in met een mengsel van eigeel en een beetje basterdsuiker. Zet de taartjes ongeveer 20 minuten in de koelkast en bak ze daarna op 180 graden af voor 12 tot 14 minuten. Even af laten koelen en smullen maar!

Afbeelding: Flickr account stu_spivack

Meer gemakkelijke recepten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021