Excite

Lekker en gezond: gestoofde prei met zalm

Gerookte zalm, zalmsalade, pasta met zalm; met deze roze vissoort kun je werkelijk alle kanten op. Omdat zalm zo veelzijdig is, is het eenvoudig om er een lekkere en verantwoorde maaltijd van te maken. Zoals bijvoorbeeld deze gestoofde prei met zalm. Binnen een half uur klaar en niet te versmaden!

Ingrediënten

Voor dit recept van gestoofde prei met zalm heb je het volgende nodig:

  • 1 kilo prei
  • margarine
  • rauwe zalm (1 moot per persoon)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • halve liter melk
  • 1 lepel groentebouillon
  • 1 lepel maïszetmeel
  • 1 bakje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Maak de prei goed schoon en snijd deze fijn. Doe ondertussen een klontje margarine in een grote pan en smelt het op matig vuur. Zodra de margarine lekker schuimt, voeg je de prei toe. Breng de prei op smaak met wat peper, nootmuskaat en zout en voeg vervolgens de melk en de groentebouillon toe. Breng dit mengsel weer aan de kook en laat het even inkoken.

Pak vervolgens de lepel maïszetmeel en doe hier wat water bij. Roer het maïszetmeel goed door het water en voeg het daarna toe aan de saus. Dit bindt de saus. Doe het zetmeel nooit direct in de pan, dan klontert het namelijk. Proef of de saus al helemaal op smaak is. Als dat niet het geval is, voeg dan nog wat peper, zout of nootmuskaat toe. Is de saus wel op smaak, schep er dan wat Parmezaanse kaas bij en zorg ervoor dat dit een klein beetje smelt.

Schep vervolgens de prei op een bordje en leg de rauwe zalm er bovenop. Garneer het gerecht met wat verse kaas en bieslook.

Gebakken zalm

Als je geen liefhebber bent van rauwe vis, dan kun je de zalm ook even bakken. Neem hiervoor een beetje olijfolie, laat het goed warm worden en doe de zalm in de pan. Bak de moot aan beide zijden een beetje bruinroze. Hiervoor heb je maar een paar minuten nodig. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017