Excite

Wat is gezond eten?

Wat is gezond eten? Gezond eten bestaat uit vitaminerijk voedsel met een maximum aan mineralen, omega 3 vetzuren, vezels, antioxydanten en aminozuren. Gezond eten houdt je bloeddruk en cholesterolgehalte op peil en beschermt je tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor verouderingsziekten, hart- en vaatziekten, en kanker.

Brocolli onmisbaar voor zwangere vrouwen

Broccoli voldoet aan alle eisen van een gezonde voeding, en is een echte vitaminebom met vitamine C, calcium, magnesium en foliumzuur, onmisbaar voor zwangere vrouwen. Sulforafaan maakt broccoli bacteriedodend, waardoor het je preventief beschermt tegen kanker.

Citrusvruchten tegen vrije radicalen

Citrusvruchten bevatten hoge concentraties vitamine C en bioflavonoïden, een krachtig antioxidant dat je beschermt tegen vrije radicalen. Citrusvruchten zijn efficiënt tegen hart- en vaatziekten en kanker, en de pectine houdt je cholesterol op peil.

Knoflook tegen verkoudheden en griep

Knoflook bevat allicine, voor een goede bloeddruk en verbetering van je bloedsomloop. Bij regelmatig gebruik verlaagt knoflook je risico op hart- en vaatziekten en dankzij zijn antibacteriële werking beschermt het je tegen verkoudheden en griep.

Nog meer gezond eten

  • Rode peper: doeltreffend tegen verouderingsziekten, hart- en vaatziekten en kanker. Natuurlijke pijnstiller, en werkt preventief tegen maagzweren.
  • Druiven: bevatten naast vitaminen en krachtige antioxydanten ook phytochemical, dat aderverkalking en verstopping voorkomt.
  • Vette vis: bloeddrukverlagend en ontstekingsremmend, efficiënt tegen hart- en vaatziekten, spier-, gewrichts- en menstruatiepijn.
  • Soja: verhelpt gezondheidsklachten als gevolg van de menopauze. Efficiënt tegen borst- en prostaatkanker en osteoporose.
  • Groene en zwarte thee: preventief tegen kanker, verlaagt je risico op een beroerte.
  • Tomaten: tegen prostaatkanker, voor gezonde ogen en een goed zicht.
  • Yoghurt: verhoogt je weerstand, voor een goede darmflora,tegen schimmelinfecties.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021