Excite

Voor de thuisbakker: zelf vanille-extract maken

Ben jij een enthousiaste thuisbakker? Dan vliegt het vanille-extract er vast snel doorheen. Met deze tutorial maak je zelf vanille-extract; zonder chemische toevoegingen. Hartstikke simpel en een stuk goedkoper dan flesjes vanille-extract kopen in de supermarkt. Bovendien is dit home-made bak ingrediënt een erg leuk cadeau. Handig, want dit recept is gemakkelijk uit te breiden naar een enorme voorraad.

Vanille-extract ingrediënten

Voor vanille-extract heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • een fles wodka
  • 2 tot 3 stokjes vanille per 200 ml wodka

Bereidingswijze vanille-extract

Verzamel glazen potjes of kleine flesjes tussen de 100 en 200 milliliter. Reken ongeveer 2 tot 3 vanillestokjes per flesje, afhankelijk van de grootte van het flesje. Snijd of knip de vanillestokjes in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte. Doe ze dan in de flesjes. Gier de wodka erbij met een trechter. Probeer ongeveer dezelfde verhouding aan te houden per flesje om een consistente smaak te krijgen. Doe de deksel op de flesjes en dek eventueel eerst af met een laagje afdekplastic.

Vanille-extract houdbaarheidsdatum

Na ongeveer drie dagen trekken heeft het vanille-extract een bruine kleur. Na een maand trekken is het vanille-extract een diepbruine kleur en heeft de wodka een sterke vanillesmaak. Hoe langer je de vanille laat trekken, hoe sterker de smaak wordt. Omdat wodka een hoog alcoholpercentage heeft, heeft vanille-extract een lange houdbaarheidsdatum. Ben je van plan de vanille-extract cadeau te doen? Voeg dan een kaartje toe met een datum vanaf wanneer de vanillesmaak goed is ingetrokken. Veel bakplezier!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021