Excite

De beste vegetarische kookboeken van dit moment

Veel mensen zien vegetarisch eten nog steeds als iets dat vooral bij je past als je ook dol bent op geitenwollensokken. Wil jij dat vooroordeel de wereld uit helpen, of ben je gewoon benieuwd naar echt lekkere recepten van nu? Lees dan vooral deze vegetarische kookboeken.

Vegeterranean

Een van de meest bekende vegetarische kookboeken van dit moment is Vegeterranan. Zoals de naam al doet vermoeden, richt dit boek zich vooral op de Mediterraanse keuken. En dat is niet voor niets; het boek werd oorspronkelijk geschreven in het Engels. Het boek is samengesteld door Alberto en Musaccio. Onze Nederlandse versie hebben we te danken aan Tros-presentatrice Antoinette Hertsenberg, die tijdens haar vakantie het echtpaar 'ontdekte'. Toen ze erachter kwam dat de twee een eigen kookboek hadden geschreven, vond ze een uitgever voor de Nederlandse versie. Dit boek kun je zien als dé standaard voor het komende decennium: volop creativiteit en heel veel verse producten. Dat smaakt zeker!

Mega Vega

Ben je ook gek op de recepten van Jamie Oliver, maar zou je er liever een vegetarische variant van zien? Dan kun je je hart ophalen bij Mega Vega van Sam Stern. Ook een Brit en met een minstens zo goede smaak. Handig is de inleiding: eerst wordt duidelijk gemaakt waar je allemaal op moet letten. Wat je als fulltime vegetariër wel en niet kunt eten en hoe je bepaalde stoffen aan kunt vullen. In het boek vind je ook een aantal recepten voor veganisten. Mocht je dus ook eens zonder bijvoorbeeld zuivel willen, dan kun je hier ook mee uit de voeten.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020