Excite

Vegetarische hamburgers met champignons

Vegetarische hamburgers uit de supermarkt bevatten vaak veel E-nummers en andere smaakmiddelen om de burgers smaak en structuur te geven. Met dit recept maak je zelf vegetarische hamburgers met champignons. Gezond en lekker. En een goede vervanging voor bijvoorbeeld hamburgers bij de barbecue of gourmet, die som zwaar op de maag liggen.

Ingrediënten

Voor deze vegetarische hamburgers heb je de volgende ingrediënten nodig: •

  • Ongeveer 200 gram grof gesneden champignons
  • • Een uitje, gesnipperd
  • • 6 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeperst
  • • 70 gram havermout (Brinta)
  • • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • • 50 gram paneermeel
  • • 2 eieren, geklutst
  • • theelepel gedroogde peterselie (of een paar takjes verse)
  • • theelepel gedroogde oregano
  • • zout en peper
  • • olijfolie

Bereidingswijze

De vegetarische hamburgers zijn erg gemakkelijk te bereiden. Het vervelendste klusje is het vormen van de burgers. Ben je bang voor vieze handen, zorg dan dat je plastic handschoentjes klaar hebt liggen.

  • • Verwam een beetje olie in een grote hapjespan of koekenpan. Bak de champignons, ui en knoflook zo’n vijf minuten zachtjes aan.
  • • Ondertussen meng je in een kom de havermout, Parmezaanse kaas, paneelmeel, de eieren, peterselie, oregano en zout en peper. Voeg het champignonmengsel als het gaar is, en roer goed door elkaar.
  • • Pak een schoon bord en vorm burgers van het mengsel. Bepaal het formaat hoe jij ze wil hebben. Voeg wat extra paneermeel toe als de burgers te nat zijn.
  • • Maak de pan schoon en zet hem terug op het vuur. Verwarm een eetlepel olie en bak de burgers in ongeveer vier minuten gaar aan beide kanten.

Variëren met het recept

Op dit recept kun je gemakkelijk variëren. Zo kun je een andere mix paddenstoelen gebruiken, bijvoorbeeld shi-take, portobello of kastanjechampignons. Je kunt ook een Aziatische mix van kruiden gebruiken. Voeg een beetje oestersaus toe, wat zwarte bonen en vervang de oregano door een gesneden chilipeper. Vervang een halve ui door een bosuitje die je ongebakken toevoegt aan het mengsel voordat je de burgers kneedt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017