Excite

Vegetarisch recept van de dag: burgers van bietjes

Grijp je op de zondag vaak naar ongezond, makkelijk eten? Met dit vegetarisch recept van de dag kook je snel, gezond en lekker zonder vlees. Deze burgers van biet zijn licht verteerbaar en nog smakelijk ook. Zo maak je van de klassieke hamburger een gezonde vegetarische variant. Ook voor kinderen zijn deze vegaburgers een echte aanrader. Dit recept is voldoende voor zes tot acht burgers.

Ingrediënten

Voor dit vegetarisch recept van de dag met bieten heb je nodig:

  • • 500 gram bietjes
  • • een ui
  • • twee teentjes knoflook
  • • twee eieren
  • • 120 gram havermout (geen Brinta)
  • • 200 gram feta of witte kaas
  • • basilicum
  • • olijfolie
  • • peper en zout

Bereidingswijze

  1. 1. Maal de bietjes, ui en knoflook fijn in een keukenmachine of blender. Geen apparatuur bij de hand? Raspen kan natuurlijk ook. Doe het mengsel daarna in een ruime kom.
  2. 2. Voeg nu een scheutje olijfolie, de eieren en havermout toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar.
  3. 3. Verkruimel de feta en hak de basilicum fijn. Voeg beide bij het bietenmengsel en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar tot het mengsel een stevige consistentie heeft. Dek de kom nu af en laat het een halfuur opstijven.
  4. 4. Draai nu de hamburgers. Vallen ze uit elkaar? Voeg dan wat extra havermout toe. De vegaburgers bak je in een koekenpan gaar. Ze zijn klaar als van binnen het ei gestold is.
  5. 5. Serveer de burger op een geroosterd bolletje met lekker verse groenten, zoals sla, geroosterde paprika, tomaat, alfalfa en wat Turkse yoghurt of guacamole.

Vegetarisch eten

Geïnspireerd geraakt door dit vegetarisch recept van de dag? Bekijk hier meer artikelen over vegetarisch eten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017