Excite

Vegetarisch kerstdiner is uit, ambachtelijk is in

Traditionele kerstdiners met ambachtelijke, lokale producten zijn dit jaar de trend bij veel Nederlandse huishoudens. Vooral wild van Nederlandse bodem is populair, zowel in de restaurants als bij het kerstaanbod in de supermarkt.

Ambachtelijke producten

Ambachtelijke producten zoals Nederlands wild en huisgemaakte kerststollen zijn ook in opkomst deze feestdagen. Nederlanders kiezen duidelijk voor kwaliteit en zijn bereid daar meer voor te betalen. Specialiteiten worden vaak niet in de supermarkt gekocht, maar bij de speciaalzaken.

Duurzaam vlees

In de supermarkten is zoals ieder jaar een speciaal aanbod van gerechten voor de feestdagen. Ondanks de kerstgedachte is er nog maar weinig duurzaam vlees te koop. Dat zegt de organisatie Natuur&Milieu na een onderzoek in de supermarkten. De samenwerking van Albert Heijn en Jamie Oliver valt wel goed in de smaak. De televisiekok heeft zijn naam aan veel duurzame en een aantal vegetarische (bij)gerechten verbonden.

Vegetarische kerst

Nog beter voor het dierenwelzijn is een vegetarische kerst, maar een vleesloos menu is niet populair. Kant en klare kerstgerechten zonder vlees komen maar weinig voor in de supermarkt dit jaar. In het volgende filmpje zie je dat een menu met groenten toch wel erg kan passen bij de kerstgedachte…

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021