Excite

Veertig procent Nederlanders wil meer betalen voor gezond eten

  • © Getty Images
Een groot deel van de Nederlanders is best bereid om meer geld te betalen voor gezonde voeding. Dit geldt voor vier op de tien Nederlanders. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat vier op de tien Nederlanders wel iets meer willen betalen voor gezond eten. Zes op de tien Nederlanders willen hier echter niets meer voor betalen.

Ruim 14 procent van de ondervraagden geeft aan dat gezond eten te duur is en dat het daarom niet zoveel gedaan wordt als misschien goed zou zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen om niet gezond te eten. Dit zijn bijvoorbeeld omgeving, onwetendheid over wat gezond is en het hebben van te weinig tijd.

Driekwart van de ondervraagden geeft aan op gezonde voeding te letten als ze thuis eten. Als er buiten de deur gegeten wordt, dan is dit nog maar acht procent. Met name het avondeten telt mee in het kijken naar of voeding gezond is of niet. De helft van de ondervraagden geeft aan daarop te letten. De lunch lijken mensen het minst belangrijk te vinden; daarbij let ongeveer 4 procent op.

Aan het onderzoek deden gemiddeld zo'n 50.000 mensen mee. Het idee om meer te betalen voor gezonde voeding lijkt te passen in het beeld van tegenwoordig. Steeds meer mensen zijn met hun gezondheid bezig en willen hier door middel van sport én gezond eten iets aan doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021