Excite

Moderne tuinbonen

Tuinbonen zijn voorjaarsgroenten die we vooral kennen van de klassieke bereiding met een gefruit uitje, wat aangebakken spekjes en een scheutje room. Deze bereiding is natuurlijk heerlijk en simpel, maar tuinbonen kunnen op veel meer en modernere manieren op het bord komen. In dit artikel lees je enkele originele variaties van tuinboonrecepten.

Italiaans met tuinbonen

Tuinboontjes en pasta zijn een gouden combinatie. We kennen allemaal de variatie van pasta met doperwtjes, maar tuinbonen vallen in dezelfde categorie groene groente. Maak een mix van voorjaarsgroente met verse geblancheerde tuinboontjes, doperwtjes en blaadjes munt en serveer dit op een pasta met verkruimelde ricotta. Heerlijk! Een leuke variatie op de klassieke tuinbonen met spek is om het te serveren met gnocchi. Bak er eventueel wat champignon in roomboter bij voor een volwaardige maaltijd. Maak af met wat bonenkruid.

Soep met tuinbonen

Tuinbonen doen het ook goed in een lekker soepje. Gebruik als basis een groentebouillon die is aangezet met een gefruit uitje en wat cayennepeper, komijn en paprika. Gebruik een liter groentebouillon op ongeveer 500 gram tuinboontjes. Kook ze in een paar minuten gaar en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap en garneer met koriander voor een Aziatisch accent.

Spaanse aardappel- en tuinboontjessoep

Een klassieke, maar minder bekende manier van tuinbonen eten is in een aardappelsoep. Deze voedzame maaltijd bestaat uit kippenbouillon met daarin kort gebakken knoflook, ui, aardappelblokjes en tuinbonen. Ook deze soep wordt na het garen van de ingrediënten gepureerd en op smaak gebracht met peterselie, munt, peper en zout en eventueel croutons.

Pesto van tuinbonen

Tuinbonen lenen zich ook al bijgerecht in een tapenade of een pesto. Tuinbonenpesto maak je van gepureerde tuinboontjes, rauwe knoflook, munt, olijfolie en pecorinokaas of Parmezaanse kaas. Hou dit simpel op een crostini of lekker door de pasta met een salade erbij. De pesto is beperkt houdbaar in de koelkast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020