Excite

Trendy zomerse drankjes

De eerste warme dag van het jaar is alweer achter de rug, dus we kunnen weer denken aan een terrasje in de voorjaarszon. Trendwatchers van het bureau HBMEO zetten speciaal daarvoor de meest trendy zomerse drankjes op een rij. Zo kun je je alvast voorbereiden op het echte mooie weer.

Dranken met minder alcohol

Met het oog op een bewuste levensstijl willen veel mensen hun vaste drankje met een lager alcoholpercentage. Dranken met minder alcohol zul je dan ook steeds meer gaan zien deze zomer.

Radler

Radler is bekend bij veel wintersporters als een zoete dorstlesser van Duits bier en 7up. Behalve met 7up kun je de Duitse goudgele rakkers ook aanvullen met ander vruchtensap, zoals frambozenextract of appelsap. Zoetigheid met minder alcohol; het klinkt als een perfecte zomerse dorstlesser.

Frisdrank van kruiden en bloemen

Vlierbloesemsap, ijsthee van bijzondere bloemen en infusies van licht bittere natuurlijke producten. Frisdrank van kruiden en bloemen zien we steeds vaker op de menukaart.

Duitse wijn

Duitse wijn is minstens zo goed als wijn uit de bekendere wijnlanden als Italië en Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Sekt; de Duitse variant van Prosecco. Zeer betaalbaar en lekker fris. Ook regionale wijnen worden het helemaal. Rode wijn drinken we trouwens een beetje gekoeld, op zo’n 15 graden.

Limoncello

Limoncello is een heerlijke citroenjenever voor na de maaltijd. Dat wisten we al in de zomer van 2012, toen de zoete borrel ineens overal opdook. In 2013 zien de Limoncello weer terug op de terrastafels. Nieuw wordt de variant met minder alcohol die niet alleen na, maar ook voor het eten wordt gedronken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021