Excite

De lekkerste traktaties

Je bent jarig, je hebt net je diploma behaald of je bent geslaagd voor je rijbewijs. Het maakt eigenlijk niet uit wat de gelegenheid is, trakteren is altijd leuk. Daarnaast wordt het ook nog eens heel erg gewaardeerd door de mensen die van jouw traktaties mogen genieten. Hieronder lees je met welke lekkere zoete en gezonde traktaties je zeker een goede indruk achterlaat.

Zoete traktaties

De taart is waarschijnlijk de bekendste zoete traktatie. Wie heeft er met een verjaardag eigenlijk geen taart is huis? Het is daarom wel eens leuk om iets anders te maken dan die slagroomtaart. Kies daarom eens voor cupcakes. Deze kleine rondje gebakjes worden de laatste jaren steeds populairder en zijn ook nog eens gemakkelijk te maken. Het is natuurlijk helemaal leuk dat je de cupcakes los van elkaar kunt decoreren. Versier ze met een auto als je net bent geslaagd voor je rijbewijs of decoreer ze met de leeftijd van de jarige. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk uit te delen. Tegenwoordig verkopen diverse winkels ook hele leuke etagères die speciaal ontworpen zijn voor cupcakes. Je kunt ze dus ook nog eens heel leuk presenteren.

Gezonde traktaties

Een leuke en lekkere traktatie hoeft niet altijd ongezond te zijn. Helemaal niet zelfs. Met kleine cherrytomaatjes, basilicum en mozzarella kun je ook een hele lekkere traktatie maken. Koop een pakje lange satéstokjes, cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, scheur de basilicum in kleine stukjes en snijd de mozzarella in kleine plakjes. Rijg een half cherrytomaatje met een plakje mozzarella en een blaadje basilicum aan een grote satéprikker. Zo maak je snel en gemakkelijk een gezonde en vooral ook hele lekkere traktatie klaar.

Keuze genoeg

Je hebt net ideeën op kunnen doen voor een zoete en een gezonde traktatie. De mogelijkheden met betrekking tot traktaties zijn echter eindeloos. Je kunt in de winkel een cake kopen, maar je kunt ook zelf thuis iets lekkers klaarmaken. Misschien is het bereiden van een traktatie nog wel leuker dan het trakteren zelf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021