Excite

De leukste traktatie maak je zelf

Voor kinderen is het elk jaar weer een feestje, met hun verjaardag een lekkere traktatie uitdelen aan de andere kinderen in de klas. Hoe zorg je ervoor dat jouw traktatie opvalt? Door lekker creatief te zijn. Hier een aantal voorbeelden van leuke en creatieve traktaties die je binnen een dag maakt.

Chocoladevlinders

Lekker en leuk: chocoladevlinders. Je hebt hier gekleurd papier, rollen Smarties, een perforator en plakband voor nodig. Knip uit het gekleurde papier eerst voldoende vlindervormen. Eventueel kun je een sjabloon printen en daar mee verder werken. Knip de vlinders uit. Knip of perforeer van het papier dat je over hebt gekleurde rondjes en plak die op de vleugels. Plak daarna de rol Smarties precies in het midden, als het lijfje van de vlinder. Zet de vlinders in een leuk schaaltje of mandje en je bent klaar!

Bloemen

Gezonde traktaties kunnen ook heel leuk zijn. Met behulp van een leuke vorm om koekjes uit te drukken, druk je kaas uit in de vorm van een bloem. Doe deze met een stukje komkommer als blad en een aardbei als potje aan een satéprikker en steek dit in een stukje piepschuim, dat je groen hebt gemaakt. Ter afwisseling kun je uit schuin afgesneden worst mooie tulpen maken. Zo heb je een gezond en lekker bloementuintje.

Danseres of prinses

Vooral leuk voor meiden: een danseres of een prinses. Hiervoor bak je een aantal cupcakes. Bak ze in leuke papiertjes; omgedraaid fungeren de cupcakes namelijk als de jurk van de danseres of prinses. Print of teken daarna het bovenlijf van een prinses of danseres en plak dat - eventueel met behulp van een cocktailprikker - tegen de cupcake aan. Je traktatie is klaar!

Informeer op school voor traktaties

Voor je aan de slag gaat met je traktaties, is het wel altijd slim om even op school te informeren of er bepaalde regels gelden. Veel scholen willen bijvoorbeeld dat een traktatie echt gezond is en sturen kinderen met ongezonde traktaties weer naar huis. Het is natuurlijk zonde van het werk én niet leuk voor je kind als dat jullie overkomt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021