Excite

Toe aan iets nieuws? Zout in je koffie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geld ook voor de manier waarop we koffie drinken. Een sterke cappuccino in de ochtend, een filterkoffie in de middag en een espresso met zout na het eten. Met zout? Dat lees je goed. Koffie met zout is volgens de experts de laatste trend op het gebied van ons bakje troost.

Tong verdoven

Het idee achter zout in je koffie komt van zout als middel om bitterheid te verdoezelen. Je tong wordt tijdelijk verdoofd door zout, waardoor je bepaalde vormen van bitterheid in koffie minder goed proeft. Eigenlijk kun je met zout dus hetzelfde bereiken als met suiker of melk, waarmee ook de bittere smaak van koffie wordt verbloemd.

Bitter eten en drinken

Natuurlijk is niet alle bitterheid in koffie iets wat het waard is om te verdoezelen. We houden immers ook van grapefruits, caramel, radijsjes en cacao; allemaal voeding die hun smaak grotendeels aan bitterheid te danken hebben. Juist de bittere smaak is wat ze zo lekker maakt. Ook de bitterheid in koffie is iets dat we juist zo waarderen aan het zwarte goedje.

Zelf zout in je koffie?

Wil je ook experimenteren met zout in je koffie? Begin dan met een snufje zout in je filter, voordat je de koffie zet. Volgens de experts voegt deze manier van koffie zetten iets toe aan de smaak van de kopje zoals je die gewend bent. De koffie wordt iets milder van smaak zonder aan sterkte te verliezen. Opvallend genoeg zorgt de kleine hoeveelheid zout niet voor een zoute koffie, zoals je misschien zou denken, maar voor een nieuwe smaakbeleving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021