Excite

Het enige echte Tiramisu recept

Bij een heerlijke Italiaanse maaltijd, hoort natuurlijk een lekker Italiaans toetje. Denk jij ook meteen aan Tiramisu, maar heb je geen idee hoe je dat moet maken? Wij geven je hierbij het enige echte Tiramisu recept.

Recept voor Tiramisu

Ingrediënten

Bij dit Tiramisu recept is het heel belangrijk dat je ingrediënten van goede kwaliteit neemt. Je hebt nodig:

  • 6 eierdooiers
  • 250 gram suiker
  • 500 gram mascarpone (soort Italiaanse kaas)
  • 2 eetlepels cacao
  • 30 lange vingers

Bereidingswijze

Voeg het eigeel bij de suiker en klop dit net zo lang tot het een luchtige massa wordt. Je kunt hiervoor het beste de hoogste stand van de mixer gebruiken. Voeg vervolgens ook de mascarpone toe en klop net zo lang tot het geheel een mooie, gladde soort room vormt.

De bodem bestaat uit in koffie gedoopte lange vingers. Die kun je het beste op een rond bord leggen, zodat je een mooie vorm krijgt. Een ronde taartvorm gebruiken is nog makkelijker. Verdeel vervolgens de helft van je net gemaakte room over die lange vingers. Dit herhaal je nog een keer, zodat je Tiramisu uiteindelijk uit twee (dezelfde) lagen bestaat. De bovenste laag bedek je met cacao. Zet de tiramisu vervolgens in de koelkast en laat deze tenminste twee uur staan voor je deze op eet.

Ook lekker als taart

Tiramisu is oorspronkelijk bedoeld als nagerecht, maar het is ook heel lekker als taart. Houd wel in je achterhoofd dat het niet echt makkelijk te snijden is vanwege de lange vingers. Je kunt echter ook in plaats van lange vingers een tiramisu met biscuitdeeg maken. Wat anders, maar wel heel lekker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020