Excite

De beste tips voor een lekkere barbecue

Als het zomers weer is, dan is er maar één passende maaltijd: een barbecue. Maar een barbecue is zoveel meer dan alleen vlees op een rooster gooien. Daarom hebben we de beste tips voor een lekkere barbecue voor je op een rijtje gezet. Zo word je chef-kok in je eigen tuin!

De kunst van het barbecueën

Goed barbecueën begint al bij een goede start. Werk niet met gas, maar gewoon met kolen. Natuurlijk is werken met gas veel eenvoudiger, maar het komt de smaak niet ten goede. Daarom kies je voor kolen. Vervolgens werk je met een warme en een minder warme zone. Aan de ene kant zorg je voor dat lekkere krokante korstje en die mooie bruine kleur, terwijl je aan de andere kant zorgt voor een sappig stukje vlees. Je begint op de hete kant, waar de kolen onder liggen. Daar schroei je het vlees dicht. Vervolgens laat je het verder garen aan de koudere kant. Ga nooit van de hete kant direct naar je bord, daar krijg je alleen maar taai vlees van.

Zout

Een van de beste tips voor een lekkere barbecue komt in een klein potje: zout. Je zou er misschien niet bij stil staan, maar vlees dat op de barbecue gaat, moet je goed zouten. En als je denkt dat er genoeg op zit, doe je er nog wat extra bij. Gebruik wel grof zout, dat vormt zich namelijk tot een lekkere korst. Als je hier ook nog grove peper bij gebruikt, dan heb je helemaal een zalig stukje vlees.

Doe zuinig met de saus

Voor tips voor een lekkere barbecue moet je eigenlijk niet in de supermarkt zijn; daar wordt namelijk standaard saus geadviseerd. Maar eigenlijk heb je praktisch geen saus nodig, als je goed kunt barbecueën. Dan heb je namelijk voldoende aan de smaak van het vlees. Eventueel kun je er wel wat saus bij doen, maar maak het dan zelf en zorg voor een saus die de smaak van het vlees complementeert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021