Excite

Tijd voor rozenbottelthee!

Als je denkt aan gezonde thee, denk je ongetwijfeld direct aan groene thee. Nogal bitter en niet echt lekker. Wél lekker en minstens zo gezond is rozenbottelthee: boordevol vitamine C en ontzettend goed voor je weerstand!

Rozenbottelthee wordt gemaakt van rozenbottels en heeft – zoals de naam al doet vermoeden – een lekker roze tintje. Ook de geur van de thee komt wel redelijk overeen met de geur van rozen. De thee smaakt bovendien heerlijk; een bijzondere smaak die je – hoewel je ze waarschijnlijk nooit gegeten hebt – direct doet denken aan de smaak van rozen. Helemaal niet bitter, zoals groene thee, maar juist een beetje zoet.

Natuurlijk is de smaak van de rozenbottelthee belangrijk, maar je wilt natuurlijk vooral weten wat de thee voor je kan doen. Daar kunnen we kort over zijn: veel! Rozenbottelthee versterkt de maag en is ontzettend handig bij het tegengaan van diarree. Daarnaast gaat de thee dysenterie tegen en werkt het erg goed bij verkoudheid. Tel hierbij op dat de thee géén suiker bevat en je weet dat je een hele sterke gezondheidsdrank in handen hebt!

Benieuwd? Je kunt rozenbottelthee kopen bij een reformwinkel, of zelf maken door de rozenbottels te drogen, te pletten en te overgieten met kokend water!

Afbeelding: Flickr account mararie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021