Excite

The Great British Bake Off naar Nederland

Dit voorjaar starten de opnames van de Nederlandse versie van The Great British Bake Off onder de naam Heel Holland Bakt. Het programma zal vanaf juni te zien zijn bij omroep MAX. In Heel Holland Bakt nemen tien amateurbakkers het tegen elkaar op om uiteindelijk de meest getalenteerde thuisbakker van Nederland te vinden. Martine Bijl zal de presentatie het kookprogramma op zich nemen.

Steun en toeverlaat

Martine Bijl zal tijdens het programma de steun en toeverlaat zijn van tien gepassioneerde amateurbakkers die mee kunnen doen aan Heel Holland Bakt. De presentatrice heeft er zin in: "Ik heb met plezier gekeken naar The Great British Bake Off van de BBC. Een bijzonder programma: een echte wedstrijd, veel spannender dan ik verwachtte. Ik verheug me op de presentatie van de Nederlandse versie Heel Holland Bakt, en ik weet zeker dat ik nog heel wat kan leren van de deelnemende amateurbakkers," vertelt ze in RTL Boulevard.

Jury

De jury bestaat uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. Dit kritische duo zal alle creaties van de amateurbakkers beoordelen. Van Beckhoven is één van de twee meesterpatissiers die Nederland rijk is. Het bakken zit hem in de genen. Naast een eigen zaak heeft hij ook een culinaire studio, en is hij een veelgevraagd adviseur bij vakgenoten. Van der Heijden schrijft al jaren vast voor diverse dagbladen en tijdschriften en daarnaast is ze bekend van de tientallen succesvolle kookboeken die ze heeft geschreven.

Kijkcijferhit

The Great British Bake Off van de BBC is sinds de start in 2010 een kijkcijferhit en heeft ervoor gezorgd dat Britten massaal aan het bakken zijn geslagen. De finale van het derde seizoen trok maar liefst 7,2 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken BBC2 programma van de afgelopen zes jaar. Het succesvolle bakprogramma is inmiddels aan meer dan tien landen verkocht waaronder Amerika, Australië en Frankrijk. Het afgelopen jaar won The Great British Bake Off de prestigieuze TV prijs Rose d’Or en werd het programma onderscheiden met de BAFTA 2012 (The British Academy of Film and Television Arts). Aanmelden voor de Nederlandse versie van het programma kan no tot 1 maart, via de website van omroep MAX.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021