Excite

Thais koken: twee klassiekers

Met Thais koken kun je alle kanten op. Maar je begint natuurlijk bij de basics. Wij geven je twee recepten die goed smaken en ook nog eens heel makkelijk te maken zijn.

Gehaktballetjes met pindasaus

Wie denkt aan Thais koken, denkt zeker aan pindasaus. Met deze gehaktballetjes zit je helemaal goed. Je kunt ze bij de maaltijd eten of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 500 gram varkensgehakt
  • 2 el korianderblaadjes (fijngehakt)
  • 2 tl knoflook (fijngehakt)
  • 2 dl plantaardige olie
  • 1 rode chilipeper (fijngehakt en zonder zaadjes)
  • 4 el vissaus
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 el pindakaas
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 125 ml kokosroom
  • 1 tl basilicum (fijngehakt)

Bereidingswijze

Kneed een stevige bal van het gehakt en de helft van de koriander, knoflook en vissaus. Draai hier vervolgens balletjes van. Maak ze niet te groot, dan zijn ze snel gaar. Bak de balletjes in olie rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm, bijvoorbeeld met aluminiumfolie. Haal de olie uit de pan, laat slechts twee eetlepels olie zitten. Voeg de resterende knoflook met gember en chilipeper toe en fruit dit ongeveer een minuutje. Voeg vervolgens de kokosroom, pindakaas, vissaus, koriander en suiker toe. Laat de saus indikken op een matig vuur. Blijf wel roeren zodat de saus mooi glad wordt. Voeg als laatste de basilicum toe. Proef of het op smaak is en serveer de saus vervolgens bij de balletjes!

Garnalentoast

Lekker voor tussendoor!

Ingrediënten

  • 1 el gedroogde Chinese garnalen
  • 6 sneetjes brood (liefst casinobrood van een dag oud)
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram gekookte, gepelde garnalen
  • 4 tl vissaus
  • 1 ei
  • 500 gram mager varkensgehakt
  • Olie

Bereidingswijze

Hak de gedroogde garnalen, knoflook en koriander fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens het gehakt en de verse garnalen toe en hak net zo lang tot dit een fijne pasta vormt. Voeg dan de vissaus en het ei toe en meng alles weer goed. Verdeel de pasta gelijkmatig over het brood. Verwijder de korsten van het brood en snijd elk sneetje in vier driehoeken. Verhit de olie en frituur de stukjes brood hierin. Begin met de besmeerde kant en draai de toastjes daarna nog kort om. Laat de toastjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met wat sla en heerlijke zoetzure saus. Eet smakelijk!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017