Excite

Tapas recepten: maak zelf de lekkerste tapas

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje, maar tegenwoordig zijn ze ook op menig Hollands feestje te vinden. Wil jij ook wel eens een keer deze lekkere hapjes maken? Met de volgende tapas recepten steel je zeker de show!

Tapas recept 1: gevulde champignons

Ingrediënten voor 8 gevulde champignons

  • 8 grote champignons
  • 250 gram zalm
  • 2 uien
  • handje kaaskruimels

Bereidingswijze

Een klassieker onder de tapas recepten is de gevulde champignon. Hiervoor pak je acht grote champignons die je uitholt. De inhoud hak je fijn en meng je met wat fijngehakte zalm en ui. Rol het mengsel vervolgens door kaaskruimels en bak de vulling ongeveer vijf minuten. Vul de champignons dan en bak ze ongeveer 10 minuten op 200 graden.

Tapas recept 2: garnalencocktail

Ingrediënten voor 20 hapjes

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 2 schijven verse ananas
  • 1 rode grapefruit
  • 5 eetlepels frietsaus
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels whiskey
  • 4 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel dilletopjes
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 1 of 2 citroenen

Bereidingswijze

Voor in de zomer. Laat 300 gram Hollandse garnalen uitlekken. Snijd twee schijven (verse) ananas in stukjes en zorg ervoor dat ze net wat kleiner zijn dan de garnalen. Snijd vervolgens op dezelfde maat de rode grapefruit in stukjes. Maak een lekkere saus van vijf eetlepels frietsaus, zes eetlepels tomatenketchup, twee eetlepels whiskey, vier eetlepels mayonaise, een halve theelepel dilletopjes en een halve theelepel paprikapoeder. Meng hier de garnalen, ananas en grapefruit doorheen. Voeg daarna naar smaak een halve geperste citroen toe en gebruik de andere helft (en eventueel een extra citroen) om de cocktailtjes te garneren.

Tapas recept 3: Grieks hapje

Ingrediënten

  • salami
  • 250 gram geitenkaas (afhankelijk van hoe groot je salami is)
  • bakje gekruide olijven
  • verse bieslook

Bereidingswijze

Niet helemaal Spaans, maar wel heel lekker. Pak een flinke salami en snijd die in (niet al te dikke) plakjes. Doe op elk plakje een beetje zachte geitenkaas. Garneer de geitenkaas met wat verse bieslook en maak het hapje af met een lekkere (pitloze) gekruide olijf. Cocktailprikkertje er in en je bent klaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017