Excite

Heerlijke en gezonde tajine recepten (vegetarisch)

Heerlijke tajine recepten: vegetarisch en gezond. Een tajine is een ideaal middel om gezonde gerechten te bereiden. Maar bijvoorbeeld heerlijk gestoofde groenten in een saus verrijkt met komijn, kurkuma, gemberpoeder en saffraan. Dien je gerecht op in aparte borden of zet je tajine zo op tafel en eet gezamenlijk vanuit de tajine met Marokkaans brood. Letterlijk om je vingers bij af te likken.

Tajine recept 1

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • een halve kom erwten
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels peterselie en koriander
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout
  • peper
  • mespuntje saffraan
  • 4 kleine aardappelen

Bereidingswijze

Schil de ui en snijd deze in blokjes. Doe een beetje olijfolie in de tajine en fruit het uitje tot het glazig is. Schil de winterpeen en snijd de wortel in rechthoekige blokjes. Voeg ook gelijk de erwten toe. Bak de groenten in de olijfolie op een matig vuurtje voor ongeveer 5 minuten.

Schil de tomaat en snijd deze in blokjes. Zet je fornuis op de laagste stand en leg de tomaten in het midden van je tajine zonder te roeren. Voeg eventueel 100 ml water om te voorkomen dat je tajine aanbrandt. Voeg de fijngehakte peterselie en koriander bij de tomaat en voeg hier de kurkuma, gemberpoeder, komijn, saffraan, zout en peper aan toe. Laat de tomaat rustig stoven in je tajine, natuurlijk met de deksel erop.

Na vijf minuten prak je de tomaat en roer je de tajine. Giet nu kokend water in je tajine tot alle groenten bedekt zijn en laat het geheel borrelen voor ongeveer 30 min of tot de erwten en de wortel bijna gaar zijn. Schil de aardappelen en snijd deze, in de lengte, in 4 stukken. En laat nog eens voor 15 minuten doorkoken met de deksel erop.

Tajine recept 2

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel peterselie en koriander
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Schil de ui en snijd deze in blokjes. Pers de knoflook. Fruit het uitje met de knoflook in een beetje olijfolie in je tajine. Snijd je paprika en aubergine in blokjes en voeg deze toe aan je ui en knoflook. Bak alle groenten goed door.

Schil je tomaat en snijd deze in blokjes. Voeg deze toe aan je tajine, samen met de peterselie en koriander, de komijn, paprikapoeder, peper en zout. Roer het geheel goed door.

Voeg 200 ml water toe en laat je tajine voor 30 minuten stoven op een laag vuurtje. Als allerlaatst voeg je de eieren toe. Laat de eieren koken tot ze helemaal wit zijn geworden.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017