Excite

Taarten versieren: volg een workshop

Het decoreren en versieren van taarten is de hobby van het moment. Je kunt zelf informatie bij elkaar sprokkelen en eraan beginnen, maar je kunt ook les volgen bij ervaren bakkers.

Een workshop volgen

Je kunt in verschillende delen van het land een taarten versieren workshop volgen. Op infotaartje.nl is een lijst te vinden die per provincie gerangschikt is. Onder het kopje Workshops zie je ook waar je in België les kunt volgen. Hieronder alvast een aantal suggesties in Zuid-Holland en Gelderland.

Zuid-Holland

In Zuid-Holland kun je bijvoorbeeld een workshop van 1 avond volgen bij 'De leukste taarten'. Ook kun je een cursus volgen van 2 of 3 avonden. Tijdens deze lessen wordt dan dieper ingegaan op de kunst van het taarten versieren. De prijs is afhankelijk van welke cursus je volgt. Zo kan je de basisworkshop al volgen vanaf 43,50 euro per persoon. Neem een kijkje op de site voor alle verdere informatie.

Gelderland

'De Taartschuur', gevestigd in Tiel, biedt workshops en meerdere cursussen aan om te leren taarten versieren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de workshop 'Stapeltaart'. Tijdens deze workshop leer je hoe je 2 gevulde en gedecoreerde taarten kunt stapelen. Deze workshop volgen kan al vanaf 60 euro per persoon.

Wanneer volg je een workshop?

Je kunt een workshop volgen omdat je zelf wilt leren bakken en taarten versieren. Het is echter ook een heel leuk idee om te doen voor een vrijgezellen- of een meidenavond. Of wat dacht je van een tof kinderfeestje? Aan het einde nemen de kinderen hun taartjes natuurlijk mee naar huis. Denk er wel om dat de kinderen best al wat ouder moeten zijn, vanaf 10 jaar of ouder.

Meer info

Je hebt heel veel sites op het gebied van versierde taarten en cupcakes. Voor je een workshop gaat doen, is het handig om je eerst in te lezen. Dit kun je doen op de website van het bedrijf dat de workshop geeft. Je kunt ook kijken op onafhankelijke sites en fora. Een site die veel informatie geeft is deleukstetaarten.nl. Hierop vind je tips, trucjes, maar ook recepten en een forum.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021