Excite

Zin in iets zoets en lekkers? Verwen jezelf met taart!

Als je een verjaardag hebt of een belangrijke opening van je werk, dan zorg je natuurlijk dat je wat lekkers voor je gasten klaar hebt staan. Je kan gaan voor hartige hapjes, zoals toastjes en verschillende soorten nootjes. Maar de versnapering die een feestelijk gevoel geeft, verkrijgbaar is in alles soorten en maten en naast lekker ook nog eens een feest voor het oog is, is taart!

Zelf taart maken

Zoet, zacht, krokant, taart in zijn vele verschijningsvormen kennen we allemaal. In winkels zijn veel soorten taarten te koop, maar helemaal leuk is het natuurlijk om taart zelf te maken. Wat dacht je van dit recept voor chocoladetaart?

Ingrediënten voor de taart

  • 200 gram pure chocola
  • 200 gram melkchocolade
  • 180 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 6 eieren
  • 75 gram bloem

Ingrediënten voor het glazuur

  • 120 gram donkere chocolade
  • 60 gram boter
  • 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter met de chocolade au bain marie in een klein pannetje.

Klop de eiwitten met de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg bij de eiwitten het boter-chocolademengsel en meng voorzichtig door elkaar. Schep vervolgens de bloem erdoor.

Giet het mengsel in de taartvorm en zet het geheel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven.

Wanneer de taart bijna afgekoeld is, smelt je voor het glazuur de boter en de chocolade au bain marie. Voeg al roerend het poedersuiker toe. Bestrijk de taart vervolgens met het glazuur.

Als je de taart een persoonlijk tintje wilt geven, kun je bij de meeste goede banketbakkerijen leuke versieringen van marsepein of chocolade kopen, die je taart helemaal af maken. Ook kun je de taart tot een mooi kleurig geheel maken, door hem met verschillende soorten fruit te versieren!

Taart bestellen of kopen

Als je op zoek naar een mooie taart voor je verjaardag of bijvoorbeeld jubileum bent, dan is er volop keuze. Als je geen zin hebt om zelf de keuken in te duiken, zijn er vele zaken waar je prachtige taarten kan kopen. Multivlaai en de HEMA zijn daar goede voorbeelden van. Ook via internet kun je taarten bestellen, bezoek bijvoorbeeld eens de kleurige site van gefeliciTAART.nl. Hier kun je elke taart naar wens bestellen en zelf samenstellen, zodat het toch nog een taart wordt, die helemaal van jezelf is!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021