Excite

Heerlijke taart recepten

De meeste mensen vinden taart wel lekker. Er zijn daarom ook honderden verschillende soorten taart mogelijk. Dat maakt het nog moeilijker om uit al die taart recepten de juiste te kiezen. Om de keuze makkelijker te maken, vind je hier alvast een toprecept voor taart. Deze Monchoutaart is niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens snel te bereiden.

Recept voor Monchoutaart

Ingrediënten taartbodem

  • 100 gram bloem
  • 4 eiwit (kamertemperatuur)
  • 4 eierdooiers (kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze taartbodem

Klop, in een vetvrije kom, het eiwit samen met de helft van de suiker stijf. Klop ook het eigeel, met de rest van de suiker, tot een schuimig geheel.

Spatel nu het eiwit, het eigeel en de bloem door elkaar tot alle bloem is opgenomen en goed is gemixt. Giet het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de bodem in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius gaar. Prik met een satéstokje in het midden van de bodem om te kijken of je bodem klaar is. Komt je satéprikker er schoon uit, dan kun je de taartbodem uit de oven halen. Zo niet, dan bak je de bodem nog eens 15 minuten door.

Ingrediënten vulling

  • 1 crème fraîche
  • 1 pakje Monchou
  • 1 bakje roomkaas
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • jam of chocoladepasta

Bereidingswijze

Mix de roomkaas en de Monchou samen met de drie zakjes vanillesuiker en de gewone suiker tot je een gladde massa hebt. Voeg de crème fraîche toe en mix het geheel tot alles goed is opgenomen.

Snijd de bodem voorzichtig door de helft, zodat je twee ronde schijven hebt. Besmeer de onderste bodem met chocoladepasta of jam, voordat je de bodem verder vult met de Monchouvulling. Je kunt de bodem ook eerst beleggen met vers fruit of strooi wat nootjes. Leg de andere bodem weer terug op zijn plek en besmeer de hele taart af met de Monchouvulling. Versier de zijkanten met hagelslag of nougat en versier verder met fruit of slagroom. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017