Excite

De lekkerste Surinaamse recepten

Typisch Surinaamse gerechten zijn roti, pom, nasi goreng, baka bana, cassavesoep en nog veel heerlijke exotische schotels. Hieronder staan twee verrukkelijke Surinaamse recepten die je zeker eens moet uitproberen!

Nasi goreng trafasie

Ingrediënten

  • 400 gram basmatirijst
  • 400 gram kipfilet
  • 1 stengel prei, fijngesneden
  • 55 gram julienne wortel
  • 100 gram doperwten
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (marinade)
  • 1 tl Surinaamse Trassie Trafasie (verse garnalenpasta)
  • Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix)
  • 3 eieren
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Bereid de basmatirijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer het in de Moksie Metie Trafasie marinade volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak met de eieren drie omeletten en snijd ze daarna in dunne sliertjes. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de kipfilet voor enkele minuten. Voeg hier vijf eetlepels Nasi Goreng Trafasie roerbakmix, doperwten, wortel, prei en Trassie Trafasie toe. Roerbak dit voor enkele minuten en voeg vervolgens de gekookte rijst toe. Schep het voortdurend om en bak het voor vijf minuten. De laatste minuut voeg je de ei-sliertjes toe en schep je alles goed om. Serveer met Moksie Metie Trafasie, gebakken banaan, zuurgoed en tomaat.

Baka bana - gebakken banaan

Ingrediënten

  • 2 rijpe bakbananen
  • 1 glas ongekleurde drank met prik (Sprite, 7up of Spa)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • plantaardige olie

Bereidingswijze

Schil de bakbananen. Snijd ze vervolgens over de lengte in stukken van circa 10 cm en een halve cm dik. Maak van de bakmeel, zout en ongekleurde drank een dun glad beslag. Verhit de olie in een pan tot het dampend heet is. Dompel telkens een plakje banaan door het beslag en bak het aan weerszijden goudbruin. Serveer eventueel met pindasaus.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017