Excite

Superfood ontbijt van Rens Kroes

Rens Kroes ‘zusje van’ is druk aan de weg aan het timmeren als voedingsdeskundige. Haar specialiteit is om mensen te helpen afvallen op een gezonde manier. Verse groenten, fruit en superfood, in combinatie met een gezonde levensstijl zijn volgens de voedingsdeskundige de ingrediënten voor een gelukkig leven. Begin je dag met een superfood ontbijt van Rens Kroes. Hoe? Dat lees je hier.

Superfood bij ontbijt

Rens Kroes weet dat een goed ontbijt erg belangrijk is. Door je dag te beginnen met een superfood ontbijt, heeft je lichaam nog de hele dag om alle vitamine, mineralen, enzymen en voedingsstoffen op te nemen. In samenwerking met Ekoplaza ontwikkelde ze dit heerlijke superfood ontbijt: fruitige kwark met witte mulberries.

Recept fruitige kwark met witte mulberries

Blend een banaan in stukjes, 300 gram bevroren aardbeien, 200 gram bevroren bosvruchten, 25 milliliter rijst- of kokosmelk met 100 milliliter sinaasappelsap en één uitgeperste citroen. Roer het mengsel door 200 milliliter kwark. Verdeel de fruitige kwark over twee schaaltjes en strooi er 200 gram witte mulberries overheen.

Ontbijt smoothie met superfood

Een andere manier om superfood in je ontbijt te verwerken is door middel van een smoothie. Zelfs voor mensen die niet van ontbijten houden, is deze ontbijt smoothie prima te drinken. Dit recept heeft in ieder geval de goedkeuring van superfood expert Rens Kroes.

Recept ontbijt smoothie

Doe een appel en een banaan in stukjes met een kopje bevroren frambozen en bosvruchten, twee handen gewassen spinazie, 100 milliliter sinaasappelsap en een uitgeperste citroen in de blender. Voeg daaraan toe 2 eetlepels hennepzaad, een eetlepel chia zaad en 5 druppels Stevia (zoetmiddel). Blend het tot een smoothie. Drink smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021