Excite

Starbucks: Amerikaanse koffie on the go

Met zo'n 17.000 vestigingen verspreid over 50 landen is Starbucks Koffie de grootste keten van koffiehuizen ter wereld. Starbucks werd in 1971 in Seattle opgericht en maakt sindsdien een ongekende groei door. Wat is nu de kracht van Starbucks en wat maakt de Starbucks koffie nu zo speciaal dat mensen bereid zijn om er voor in de rij te staan?

Koffie drink je bij Starbucks

Toen in 1971 drie studenten uit Seattle noodgedwongen vieze koffie moesten drinken, besloten ze dat het anders moest. Ze begonnen een eigen zaak waarin apparatuur in combinatie met kwalitatief hoogstaande koffiebonen werd verkocht. Op deze manier waren alle klanten verzekerd van een lekkere kop koffie. In het eerste jaar werden de koffiebonen ingekocht bij een groothandel, maar na verloop van tijd gingen de studenten de bonen rechtstreeks bij de boeren afnemen. Toen later ondernemer Howard Schultz zich bij de drie vennoten voegde, breidde Starbucks zich uit tot het bedrijf waar het nu om bekend staat.

Huiskamergevoel

Kenmerkend voor de Starbucks is het huiskamergevoel. Alle Starbuckswinkels zijn zo ingericht dat je spontaan zin krijgt om onder het genot van een kop koffie de krant te lezen. Dit is ook een van de geheimen achter het succes van Starbucks koffie. Het gevoel wat het drinken van een kopje koffie oproept. Starbucks maakt niet alleen koffie van kwalitatief hoogstaande bonen, de koffie wordt geserveerd met een glimlach.

Starbucks producten

Bij de Starbucks kun je zowel koffie, thee als andere drankjes drinken. Ook zijn er producten te koop onder het merk Starbucks, zoals muffins en cake. Toch staat de Starbucks in eerste instantie bekend om haar koffie. Deze wordt in verschillende smaken geserveerd. Wie echter normale koffie verkiest boven de smaken cappuccino of latte macchiato kan alsnog bij Starbucks zijn hart ophalen.

Frappucino's en sapjes

Naast warme dranken worden er ook koude dranken geserveerd bij de Starbucks zoals ijskoffie en fruitsmoothies. Deze smoothies worden versgeperst. De dranken zijn in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar en voor de maateenheden worden Italiaanse termen gebruikt. Deze termen zijn wereldwijd een vast begrip dus wie in Frankrijk een tall cappuccino bestelt, zal dezelfde hoeveelheid Starbucks koffie geserveerd krijgen als in Amerika.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021