Excite

Verrassend lekkere soep maken? Vind hier de recepten!

Wat is er nu lekkerder dan tussen de middag, op een koude dag, een lekkere kom warme soep? Stap eens af van de standaard groente- of tomatensoep en maak de onderstaande soep volgens de recepten.

Aziatische noedelsoep

Ingrediënten

  • 6 kippenpoten
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 el rode currypasta
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl suiker
  • 3 kopjes volle kokosmelk
  • 1 kopje groentebouillon
  • een scheutje nam-pla (Thaise vissaus)
  • gedroogde eiernoedels

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op middelmatig vuur en voeg de currypasta toe en bak tot de geur vrijkomt. Laat het niet verbranden, blijf constant door roeren. Voeg vervolgens de kurkuma en kerriepoeder. Roer de kokosmelk er doorheen en breng aan de kook. Voeg daarna de kip, suiker, bouillon en vissaus naar smaak toe. Bak de kippenpoten gaar. Terwijl de soep pruttelt, stop je de noedels in een pan met kokend water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep een hoeveelheid noedels op elk bord en giet wat soep over de noedels heen. Garneer met verse koriander en limoenpartjes.

Marokkaanse linzensoep

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde linzen
  • 1 wortel, kleine blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 tomaat, ontveld en ontzaad
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • klein bosje koriander, fijngesneden
  • snufje kurkuma
  • snufje paprikapoeder
  • snufje saffraan
  • 1 liter kokend water
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de linzen grondig en kijk of er geen steentjes tussen zitten. Rasp de tomaten met een fijne rasp zodat het vel overblijft. Verhit vervolgens de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de wortel en geraspte tomaat toe en bak het voor enkele minuten. Voeg de linzen, kruiden en koriander toe en schep alles goed om. Giet de kokend water toe en laat dit op een laag pitje gaar worden. Serveer de linzensoep op een bord en garneer eventueel met koriander.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017