Excite

Gezond genieten met een smoothie

Als je gezond wilt eten en drinken, dan hoef je echt niet alleen voor water en groene thee te gaan. Een lekkere smoothie geeft je juist precies wat je nodig hebt: een heerlijke smaak, gecombineerd met vezels en vitamines. Zo weersta je met gemak die chocoladereep, terwijl je werkt aan je weerstand én je slanke lijn.

Zelf een smoothie maken

Een smoothie kun je eenvoudig zelf maken. Je hebt er een blender of een staafmixer voor nodig, veel vers fruit en sinaasappelsap. Kies het liefst voor biologische sap; veel andere sappen lijken misschien gezond, maar bevatten nog heel veel stofjes die niet goed voor je lijf zijn. Eventueel kun je ook water nemen, maar de smoothie smaakt lekkerder met sap.

Fruit snijden

Snijd eerst het fruit dat je in de smoothie wilt in kleinere stukjes. Pas de keuze aan op het tijdstip op de dag. Als je een smoothie voor ontbijt wilt nemen, dan kun je het beste een banaan of een kiwi toevoegen. Daar zitten flink veel vezels in, die ervoor zorgen dat je maag vol voelt. Als het gewoon gaat om een drankje voor tussendoor, dan zijn aardbeien en frambozen ook zeer geschikt.

Blenden

Als je het fruit in stukjes hebt gesneden, stop je het in de blender of de mengkom. Voeg vervolgens net zoveel sap toe, tot het fruit bijna onder staat. Neem liever eerst iets te weinig, want bijvullen kan altijd. Het is alleen zonde als je door de sap het fruit niet meer proeft. Zet vervolgens de blender aan en wacht net zolang tot de smoothie één kleur heeft.

Variaties op de smoothie

Met een smoothie kun je alle kanten op. Je kunt ijsblokjes of bevroren fruit toevoegen om er een soort slush puppy van te maken, maar je kunt ook een smoothie maken van yoghurt n plaats van sinaasappelsap. En combineer fruit eens met bijvoorbeeld een lekkere wortel of sappige spinazie. De mogelijke combinaties zijn eindeloos.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021