Excite

Ga voor gezond: smoothie maken

Is je lichaam toe aan een gezonde dag of wil je een keer een gezond en lekker tussendoortje? Ga dan voor een heerlijke smoothie met vers fruit, yoghurt en zelfs ijs. In dit artikel lees je tips voor recepten en de beste manier om een moderne en smaakvolle smoothie te maken.

Zoete of hartige smoothie maken?

Smoothies zijn het bekendst als zoete fruitdranken uit de blender. Ze bestaan vaak uit mixen van verschillend fruit, aangevuld met bijvoorbeeld roomijs, yoghurt en zuivel van soja. Soms worden ook andere smaakmakers toegevoegd aan de smoothie, zoals honing of chocolade. Vaak zijn ijsblokjes of een beetje jus d'orange ingrediënten die de verschillende componenten van de smoothie samenbrengen. Omdat een smoothie maken niet meer is dan verschillende gezonde producten samen in de blender mengen, zweren sommige mensen bij deze manier van ontbijten of snacken. Smoothies van hartige producten komen dan ook steeds vaker voor. Denk aan een aardbeiensmoothie met avocado of smoothies met tomaten als hoofdbestandsdeel. Heel gezond en snel. Ideaal als je niet veel tijd wilt nemen om te ontbijten.

Tips voor smoothie ingrediënten

De bereidingswijze van de smoothie is simpel: doe alles in de blender en maal het tot een milkshake consistentie. Met de ingrediënten kun je heerlijk variëren. Kies voor seizoensfruit zoals aardbeien, frambozen en bramen. Maak dit fruit af met een scheut yoghurt en wat jus d'orange. Een tropische smoothie maak je met combinaties van banaan, ananas, passievrucht en mango. Ga voor een Caribisch tintje met een beetje kokosmelk en blokjes ijs. Een scheutje rum kan in deze smoothie ook helemaal geen kwaad!

Kant en klare smoothies

Heb je geen zin of tijd om een smoothie te maken? In de supermarkt kun je steeds meer variaties vinden van smoothies die al voor je zijn klaargemaakt. Daarbij zijn variaties denkbaar met en zonder zuivel, maar ook speciaal smoothies voor mensen die liever geen banaan eten. Kijk hiervoor in het koelvak van de supermarkt, bij de versproducten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021