Excite

Simpel koken met alledaagse ingrediënten

Simpel koken, hoeft niet simpel te smaken. Denk aan aardappelpuree, met een beetje boter en een snufje nootmuskaat. Het zijn alledaagse ingrediënten die het eten helemaal af maken. In deze hectische tijd waarin we leven en waar het lijkt alsof iedereen een tekort aan tijd heeft, zal iedereen wel lekker maar simpel willen koken. En dat kan natuurlijk. Kant en klare maaltijden zijn nooit de oplossing geweest en als je weet waar je moet beginnen en waar je aan moet denken, dan bespaar je heel wat tijd en geld aan ingewikkelde ingrediënten of dure maaltijdpaketten.

Wokken

Wokken is een van de meest simpele manieren om te koken. Een beetje grof gesneden groenten, met wat rijstnoedels en eventueel een eitje erdoorheen en je hebt een complete supergezonde maaltijd bereid.

Wie simpel maar gezond wil leren koken, moet ook durven uitproberen. Hoe meer producten je kent hoe beter je kunt variëren. Durf dus eens groentes te kopen die je normaal niet zou eten. Of combineer fruit met groenten. Een heerlijke combinatie van zoet en zout. Denk bv. aan rode paprika's met ui en gedroogde perziken. Of komkommer, tomaat en ananas. Oosterse, exotische smaken, Maar toch heel simpel.

Tips

Zondagen zijn perfect om voorbereidingen te treffen. Kook eens een lekker bouillon van vis, kip, rund of gewoon groenten. Voeg wat zout en peper en je hebt een perfecte basis voor heerlijke soep. omdat je de bouillon toch afgiet hoef je niet veel te snijden. Gooi gewoon alles samen in een pot met voldoende water en wat olijfolie en laat alles op een laag vuurtje goed intrekken. Laat afkoelen, giet af en vries in. Makkelijker kan haast niet.

Zorg dat je goede smaakmakers in huis hebt, zoals kruiden en specerijen. Woksauzen zijn ook een uitkomst. Hiermee breng je vooral de groenten op smaak. Noten zijn ook goede smaakmakers.

Eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Na een lange dag werken, wil je het liefst iets simpels koken, maar wel met heel veel smaak eten. Ga georganiseerd te werk. Zorg dat je altijd de juiste ingrediënten in huis hebt. Je kunt nog zo simpel willen koken, maar zonder voedsel in huis kun je ook niets beginnen. Veel kookplezier!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021