Excite

Heerlijke sauzen voor bij de pasta: vind recepten

Om een goed pastagerecht te maken, heb je ook een lekkere saus nodig. Hier vind je enkele sauzen met bijbehorende recepten die je kunt maken en combineren met pasta. Alle soorten pasta kunnen hierbij en de saus kan ook worden ingevroren om later alsnog te eten. Het is dus niet erg om te veel saus te maken.

Carbonarasaus

Ingrediënten

  • 200 gram pancetta in kleine blokjes
  • 4 eetlepels geraspte Pecorino kaas
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Bak de pancetta en fruit de knoflook in de pan. Haal de teen knoflook weer uit de pan als het gefruit is en klop dan de eieren in een kom. Doe de eieren al roerend door de gekookte pasta en voeg de kaas toe. Zorg ervoor dat de eieren romig blijven en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Notensaus

Ingrediënten

  • Noten
  • Pijnboompitten
  • Pesto
  • Peterselie
  • Zout

Stamp de noten fijn met een vijzel en voeg de pijnboompitten toe. Voeg nu ook de pesto toe en wat van het kookvocht van de pasta. Als laatste voeg je naar smaak de peterselie en het zout toe.

Saus met olijven

  • 250 gr gepelde tomaten
  • 100 gr zwarte olijven
  • 1 lepel kappertjes
  • 1 chilipepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Fruit de peper en knoflook in olijfolie en voeg nu de tomaten toe. Kruid dit met zout en peper naar smaak. Laat dit een half uur inkoken en haal daarna de knoflook en de peper weer uit de pan. Ontpit en snijd de olijven. Voeg deze toe bij de saus, samen met de kappertjes en peterselie. Laat het nu nog enkele minuten pruttelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017