Excite

Room van Engels naar Nederlands

Ben je een fervent thuiskok? Dan weet je hoe vervelend het kan zijn om recepten van Engels naar Nederlands te vertalen. Vooral bij het bereiden van desserts en gebak is de juiste soort room met het goede vetpercentage soms moeilijk te achterhalen. Speciaal daarvoor zetten wij de soorten room van Engels naar Nederlands vertaald voor je op een rij.

Sour cream of zure room

Zure room heeft een vetgehalte van zo’n 20 procent. De zure smaak komt van melkzuurbacteriën. Zure room wordt vooral gebruikt in koude sauzen, maar ook in combinatie met (pure) chocolade.

Crème fraîche

Crème fraîche bevat ongeveer 35 procent vet en kan gebruikt worden in warme gerechten. De kans op schiften is kleiner dan bij zure room.

Clotted cream vervangen

Clotted cream is vele verkrijgbaar in Engeland. Het heeft een hoog vetpercentage van 55 procent en is maar mondjesmaat verkrijgbaar in Nederland. Moet je clotted cream vervangen voor een recept? Gebruik dan 125 mascarpone tegenover 100 gram crème fraîche of geslagen ongezoete slagroom.

Double cream Nederlands

Double cream is een zeer vette slagroom met een vetpercentage van bijna 50 procent. Helaas is double cream in het Nederlands niet te vertalen. Je zou gewone slagroom kunnen gebruiken met een vetpercentage van 35 procent, en er wat mascarpone aan toevoegen.

Heavy cream of whipping cream

Heavy cream is een term die vooral in Amerikaanse recepten wordt gebruikt. Deze Amerikaanse room heeft een vetpercentage van 35 tot 40 procent en is daardoor goed te vervangen door onze eigen slagroom. Ook whipping cream of whipped cream is te vervangen door respectievelijk ongeslagen en geslagen slagroom.

Single cream Nederlands

Single cream in het Nederlands is te vergelijken met speciale kookroom die bestand is gemaakt tegen hoge temperaturen. Single cream heeft een vetpercentage van 18 tot 20 procent. In sommige gevallen kun je ook zure room gebruiken.

Half cream

Half cream ken je misschien van de koffieketen Starbucks, die op hun barretje altijd een fles half cream hebben staan. In het Nederlands kennen we half cream daarom het beste als koffieroom. Het heeft een vetpercentage van 12 procent. Half cream is niet te verwarren met koffiemelk! Deze melk is vaak aangezet met een koffiesmaak welke je gerechten behoorlijk kunnen verpesten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021