Excite

Italiaans koken? Ga voor dit overheerlijke risotto recept!

Er zijn veel soorten risotto recepten met diverse ingrediënten, maar ze zijn allemaal gebaseerd op een rijstsoort die op een bepaald wijze wordt gekookt. De risotto wordt op de traditionele manier in bouillon gekookt en tijdens het koken worden er allerlei soorten groenten bijgedaan. Hieronder staat een overheerlijke risotto recept die voor veel blije gezichten zal zorgen!

Recept voor risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 400 gram risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio)
  • 270 gram kastanjechampignons
  • 80 gram shiitake
  • 25 gram boter
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • zeezout
  • peper

Bereidingswijze

  1. Snipper allereerst een uitje en fruit dit circa 2 à 3 minuten in twee eetlepels olijfolie en een klein klontje boter. Pel en pers de knoflook boven de pan en fruit dit een minuutje mee.

  2. Voeg vervolgens 400 gram risottorijst toe en blijf dit voor een minuutje goed door roeren tot alle rijstkorrels bedekt zijn met boter.

  3. Voeg gedurende een kwartier elke keer een soeplepel hete kippen- of groentebouillon toe en roer de risotto voortdurend door. Schenk pas een volgende soeplepel bouillon toe wanneer de vorige hoeveelheid bijna geabsorbeerd is. Gebruik deze methode tot alle bouillon bijgeschonken en de risotto beetgaar is.

  4. Snijd daarna de kastanjechampignons en shiitake in plakjes.

  5. Voeg de plakjes champignon, shiitake en de rest van de boter toe en schep alles goed om.

  6. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt.

  7. De risotto hoort nog enigszins vochtig en erg romig te zijn bij het serveren. Breng de rijst op smaak met zeezout en peper.

  8. Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden. Strooi over elk bord een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.

  9. Serveer en smullen maar... buon appetito!

Serveertip

Wil je er liefst vleeswaren bij? Serveer er dan een in de oven bereid lamsrack bij.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017