Excite

Restaurants in Wageningen

Wageningen is een echte studentenstad. Het is niet groot met zo'n 35.000 mensen, maar studenten nemen twintig procent van het aantal inwoners in. Dat maakt Wageningen bijzonder gezellig. Doordat er veel mensen wonen die moeten rondkomen van een lager budget, kun je veel restaurants in Wageningen vinden voor mensen met een kleinere beurs.

Wageningen en cafés

Door alle studenten in de stad zijn er ontzettend veel betaalbare restaurants in Wageningen waar je lekker kunt eten met een groep vrienden. Veel kroegen hebben ook goedkopere specials voor studenten, die bijvoorbeeld alleen geldig zijn op de donderdagavond. Als je juist niet tussen de studenten wilt zitten, is een andere dag een betere keuze.

Café de Tijd

Café de Tijd is een bekend restaurant met een chique interieur, maar een betaalbaar menu dat bestaat uit Nederlandse gerechten. Op weekdagen heeft Café de Tijd een daghap bestaande uit een hoofdgerecht en een dessert, dat samen nog geen negen euro kost. Voor groepen van meer dan tien personen biedt het restaurant een kaart op maat aan.

Café de Kater

Een bekende naam in Wageningen, café de Kater heeft een mooi terras waar je tot in de late uurtjes lekker kunt eten en drinken. De daghap is een tientje en de kaart biedt een keuze uit gerechten die we gewend zijn in eetcafés. Het menu is seizoensgebonden.

Eetcafé Buurman & Buurman

Buurman & Buurman is de perfecte plek voor een intiem diner en biedt een keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Als je een kindvriendelijk restaurant zoekt, is Buurman & Buurman ook een goede keuze, er is namelijk een speciale kaart voor de kleintjes.

Natuurlijk is er naast deze restaurants ook een schare aan eettentjes met een buitenlandse kaart, zoals pizza's, Griekse menu's en een pannenkoekenrestaurant.

Sterrenrestaurant Wageningen

Ondanks de vele restaurants in Wageningen is OMundo het enige sterrenrestaurant van Wageningen. De kaart is Mediterraans, met een Frans accent. Het eten is zoveel mogelijk biologisch en er is een uitgebreide wijnkaart. Ondanks de Michelinster, blijft restaurant OMundo toegankelijk voor een breed publiek: en vijfgangenmenu is er al vanaf 55 euro. Restaurant OMundo ligt aan het 5 Mei Plein bij Hotel de Wereld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021