Excite

Oud Sluis: het beste van restaurants in Sluis

In het Zeeuws-Vlaamse dorpje Sluis ligt één van Nederlands' de beste restaurants: restaurant Oud Sluis. De afgelopen jaren is het bedrijf al meerdere keren tot beste restaurant van Nederland uitgeroepen. Eigenaar en chef-kok is Sergio Herman. Oud Sluis heeft de hoogste waardering in de Michelin restaurantgids van drie sterren en staat al enkele jaren in de top twintig van beste restaurants ter wereld.

Oud Sluis en Sergio Herman

Restaurant Oud Sluis ligt in het centrum van het dorpje Sluis in Zeeland. Bezoekers worden verwelkomd in een oude hoeve in Sluis die al sinds de jaren vijftig in bezit is van de familie Herman. Serio Herman, de huidige eigenaar en chef-kok van het restaurant is de derde generatie Herman in het pand. Hij is al twee keer uitgeroepen tot beste chef-kok ter wereld door de restaurantgids Gault Millau. Deze gids beoordeelde Oud Sluis eveneens met een score van 20 uit 20 punten: het eerste restaurant in de Benelux die dit behaalde.

Geschiedenis Oud Sluis

Oud Sluis is begonnen als een van de vele restaurants in Sluis: een café bistro. De opa van Sergio Herman was naast bedrijfsleider van Oud Sluis ook kunstenaar. Hij schilderde teksten op het plafond die nog steeds te zien zijn. Door zijn zoon Ronnie Herman en diens vrouw Ans werd het restaurant omgevormd tot een bekend mosselrestaurant met vele fans. Sinds 1990 staat Sergio Herman aan het roer. Hij bouwde het restaurant uit tot een Michelinwaardige keuken. De mosselen verdwenen van de kaart en werden vervangen door chique gerechten. De beloning kwam in 1995 met de eerste Michelinster. De tweede ster kwam in 1999 en sinds 2006 heeft het restaurant drie sterren: de maximale score van de autobandenfabrikant Michelin.

Keuken Oud Sluis

Restaurants in Sluis die mosselen serveren zijn weer veilig, want de keuken van Oud Sluis is klassiek Frans en Mediterraans, in een modern jasje gegoten. Bereidingen en ingrediënten van vroeger en van nu worden gecombineerd voor een maximale ervaring. De nadruk ligt op vis, schaal- en schelpdieren. Alle producten worden vers gemaakt en de productie van ingrediënten is volledig gecontroleerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021