Excite

Op culinair avontuur in de restaurants van Oss

De hele wereld komt samen in Oss. Of je nou trek hebt in Indiaas, Chinees, Frans, Grieks, Turks of gewoon ouderwetse Hollandse stamppot, in Oss vind je een gevarieerd aanbod aan restaurants. Met hun Brabantse glorie weten de Ossenaren je zeker een goed bord eten voor je neus te zetten in een van de vele restaurants die Oss rijk is.

Een culinair avontuur in Oss

Oss is een stad in de provincie Noord Brabant en telt ruim 84.400 inwoners. De stad ligt tussen Nijmegen en 's-Hertogenbosch en ligt nabij de Maas. Vanwege deze ligging kent Oss verschillende natuurlandschappen in de nabije omgeving, waaronder bos, kleigrond en schitterende rivierlandschappen. Niet alleen de ligging maakt de stad bijzonder, ook de vele restaurants zal de culinaire liefhebber doen watertanden. Oss kent een gevarieerd aanbod aan restaurant en is dan ook voor ieder wat wils.

Michelinster

Voor degene met een oog voor kwaliteit is het goed vertoeven in Oss' enige restaurant met een Michelinster: Cordial. Het restaurant Cordial is gehuisvest in hotel De Weverij. De naam zegt het al, maar het gebouw waarin het hotel-restaurant zit, deed vroeger dienst als weverij. Restaurant Cordial biedt meerdere gangen menu's aan. Zo kun je al vanaf 72 euro al genieten van een uitgebreid vier-gangenmenu. Is je maag dan nog niet gevuld, dan kun je helemaal losgaan met een zeven-gangenmenu vanaf 99,50 euro per persoon. Met haar Franse keuken staat het restaurant vooral bekend om de uitstekende wijnen die bij het eten worden geserveerd.

Iets minder decadent

Heb je iets minder te besteden, maar wil je toch goed uit eten in een van de vele restaurants van Oss? Dan zijn er ook meerdere eetcafeetjes zoals Café Coretto, Eetcafé Erciyes of Restaurant Basic waar je voor een hele goede prijs een lekker bord eten kunt bestellen.

De wereldkeuken van Oss

Alleen al aan de namen van de restaurants te zien, is het duidelijk dat er een hele keur aan wereldgerechten in Oss wordt bereid. Denk eens aan Restaurant Turkije, Balkan Restaurant of Chinees Restaurant Fine Food. Ook de Japanse sushi heeft de stad Oss weten te bereiken en goede pasta wordt geserveerd in Italiaans Restaurant Monterosso. Wanneer je niet gelooft dat echte liefde door de maag gaat, zullen de restaurants van Oss je het tegendeel bewijzen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021