Excite

Uit eten in een van de vele restaurants in Groningen

Groningen mag dan wel in het hoge noorden liggen, maar op het gebied van eten heeft zijn er vele goede restaurants in Groningen te vinden. Houd je van Mexicaans of ben je toch meer een liefhebber van Italiaans of Vietnamees? Het is er allemaal. Je moet het alleen wel even weten te vinden.

Restaurants in Groningen

Wie in Groningen uit eten wil, moet nog hard zijn best doen om een keuze te maken. Groningen bezit over een enorm aanbod aan restaurants. Zo kun je er Vietnamees, Chinees, Spaans, Mexicaans, Grieks, Frans, Scandinavisch maar ook ouderwetse Hollandse hap krijgen. Verder zijn er restaurants in Groningen met een Michelin ster, zoals restaurant Muller in de Grote Kromme Elleboog, maar ook betaalbare eetcafés en restaurants in de middenklasse. Iedere fijnproever zal goed aan zijn trekken komen in de restaurants van Groningen.

Eetcafés in Groningen

Groningen is de studentenstad bij uitstek en biedt dan ook vele eetgelegenheden binnen een studentenbudget. Al voor een tientje kun je een goed gevuld bord met een daghap krijgen. Deze bestaat vaak uit een grote schnitzel, patat of gebakken aardappels en rauwkost. De ambiance van de bruincafé maakt het eten in een eetcafé een gezellige ervaring. Zo kun je onder andere je slag slaan bij Het Feest of de Eerste Kamer. Vooral met een groepje vrienden zul je de sfeer optimaal kunnen proeven en is het eten in een eetcafé een goed begin van een flinke nacht stappen. Je moet natuurlijk wel met een goed gevulde maag de kroeg in.

Tapas

Ook erg populair in Groningen zijn de tapasrestaurants. Er zijn vele Spaanse en Latijns-Amerikaanse restaurants in Groningen die een compleet tapasmenu voor weinig geld aanbieden. De meest bekende en populaire is de drie-eenheid Cervantes, Bodegas en Havana's. Deze drie naast elkaar gelegen restaurants aan het Kattendiep ademen een charmante mediterraanse sfeer uit en het lijkt alsof je hierdoor in Spanje zit te eten.

Aziatische keuken

Ook de Aziatische keuken blijft onverminderd populair en er zijn dan ook vele Aziatische restaurants in Groningen. Zo kun je ouderwets wokken bij het grote wokrestaurant Ni Hao aan de Kattendiep, maar is ook het eten van sushi bij Fujiyama aan de Grote Markt erg in opkomst. Groningen beschikt ook over Indonesische en Vietnamese restaurants. Voor ieder is er dus wat wils.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021