Excite

Een leuk restaurant in Utrecht in het centrum

Op zoek naar een lekker restaurant in Utrecht Centrum? In dit artikel stellen we drie restaurants voor met telkens een andere keuken: Mexicaans, Italiaans en Thais.

Mexicaans: Popocatepetl

Dit Mexicaanse restaurant is deel van een keten en is te vinden in verschillende steden in Nederland, onder meer in Amersfoort en Utrecht.

De menukaart bestaat uit verschillende authentieke Mexicaanse gerechten. Naar verluidt zijn de fajitas, een typisch Mexicaans gerecht, erg populair als hoofdgerecht. Fajitas eet je met je handen wat al meteen voor een meer informele sfeer zorgt in het restaurant. Ook de desserts zijn typisch Mexicaans zoals Torta de chocolate. Dit gerecht staat al 25 jaar op de kaart.

Zoek je een gezellig restaurant om met een grote groep heen te trekken, dan zit je met Popocatepetl goed. Het restaurant biedt diverse arrangementen aan voor grotere groepen. Je kunt online reserveren. Let wel, bij de meeste restaurants is pinnen niet mogelijk.

In Utrecht vind je Popocatepetl in de Nobelstraat 163. Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Check de site popocatepetl.nl voor verdere informatie.

Thais: Mahanakorn

Dit Thaise restaurant zit midden in het centrum van Utrecht, op de Oude Gracht. Het restaurant bestaat reeds sinds 1990 en je kan er terecht voor originele Thaise gerechten met verse kruiden.

De gerechten zijn licht pittig, dus je weet waar je aan begint. Je kunt echter ook doorgeven dat je een gerecht niet al te pittig wil als dit voor jou je eetlust zou bederven.

Op de site mahanakorn.nl vind je een aantal foto's van het restaurant om een impressie van de sfeer te krijgen. Check ook eens het menu op voorhand, al staat de prijzen er helaas niet bij.

Italiaans: Pronto Pronto!

Pronto Pronto! is een Italiaans restaurant in de Schoutenstraat in Utrecht. Hier geen standaard pizza Margarita of een pasta bolognese. Maar wat dacht je van Salmone con limone? Dit is rauwe gemarineerde wilde zalm, geserveerd op gegrild brioche brood met een limoen gremolata. De echte Italiaanse keuken, net iets anders dan wat we gewoon zijn bij de Italiaan om de hoek.

Het restaurant heeft een open keuken dus je kan lekker meekijken met de koks wanneer ze jouw gerecht aan het bereiden zijn. Online vind je de menukaart, inclusief prijzen.

Onafhankelijke reviews

Vooraleer je naar een restaurant gaat, is het handig om vooraf online een aantal reviews te lezen. Dit kan bijvoorbeeld op iens.nl of Tripadvisor. Op die manier weet je tenminste al een beetje wat je kunt verwachten en waar de goeie plekjes zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021