Excite

Recepten voor taart: Triple Chocolate Cake

Bijna iedereen vindt taart lekker, maar zeker de Triple Chocolate Cake is superlekker. Met deze recepten voor taart, die je tenen zal doen omkrullen van genot, zul je zeker indruk maken. Geen tijd om aan je lijn te denken. Het is tijd voor Triple Chocolate Cake.

Recept cakebodem

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 200 gram ei (4 stuks) op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze

Zeef de bloem. Scheid de eieren. Voorkom dat een deel van de dooier bij het eiwit komt. Door eigeel zal er geen goed schuim geklopt kunnen worden. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot een schuimig geheel. Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker gedurende het opkloppen toe. Het schuim is voldoende luchtig als het in pieken blijft staan. Voeg een deel van het eiwit toe aan de dooiers en spatel deze voorzichtig door elkaar. Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe. Spatel de gezeefde bloem door de eieren. Spatel tot alle bloem is opgenomen. Niet roeren, want dan sla je alle lucht uit je beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm. Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van je cake. Als je prikker er droog en schoon uitkomt, is je cake klaar.

Recept chocolademousse (vulling)

Ingrediënten

  • 200 ml room
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Smelt je chocolade au bain marie. Als de chocolade is gesmolten laat je deze even afkoelen. Klop de slagroom stijf. Als de chocolade is afgekoeld, spatel je de chocolade beetje bij beetje in je slagroom. Als alles goed is gemixt bewaar je de chocolademousse in de koelkast voor ongeveer 2 uur.

Recept ganache

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom (ongeklopt)
  • 200 gram melkchocolade

Doe de slagroom in een steelpannetje op een laag vuur. Net voordat de slagroom begint te koken zet je het vuur uit en voeg je de melkchocolade toe aan je warme room. Roer het mengel tot de chocolade geheel is gesmolten. Laat het daarna minstens 15 minuten afkoelen voor gebruik.

Laatste bereidingen voor de Triple Chocolate Cake

Snijd je cake horizontaal doormidden en haal het bovenste stuk cake eraf. Bestrijk je het onderste deel van de cake met de chocolademousse en leg het andere stuk cake (dat je er net af hebt gehaald) weer netjes terug op zijn plek. Je taart is nu gevuld. Leg je taart op een rooster en giet de helft van je ganache over je taart. Gebruik eventueel een spatel om de ganache over de taart te verdelen, zodat de ganache over de zijkanten druipt om deze ook te bekleden. Wacht vervolgens 15 minuten en herhaal de laatste stap. Koel de taart minstens 4 uur voordat je de taart opdient. Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021