Excite

Recepten voor hapjes van bladerdeeg

Met bladerdeeg in huis en deze simpele recepten voor heerlijke hapjes ben je in een mum van tijd klaar met het voorbereiden van iets lekkers voor je gasten. De voedingsartikelen die in het recept staan zorgen ervoor dat de bereiding niet lang duurt, waardoor je meer tijd overhoudt om met de gasten door te brengen.

Zalm-spinaziepakketjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg (pakje 10 vellen)
  • spinazie à la crème (diepvries)
  • verse zalmfilet of gerookte zalm
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Smelt de spinazie voorzichtig in een pannetje met een heel klein beetje olijfolie. Maak op smaak met zout en peper. Als de spinazie is gesmolten zet je het fornuis uit.

Snijd de zalm in kleine blokjes. Als je gerookte zalm gebruikt kun je de plakjes in stukjes scheuren. Voeg nu de zalm toe aan de spinazie en roer tot alles goed is gemengd.

Snijd de bladerdeegvellen doormidden, zodat je een rechthoekig vel bladerdeeg krijgt. Leg een beetje van de spinazievulling op de ene helft van je bladerdeegvelletje en vouw het velletje dicht. Je hebt nu een vierkant pakketje gevuld met spinazie en zalm. Herhaal dit tot je 20 pakketjes hebt.

Roombroodjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg (pakje 10 vellen)
  • banketbakkersroommix (bijvoorbeeld van Dr Oetker)
  • 200 ml slagroom
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Snijd de bladerdeeg velletjes doormidden, zodat je 20 rechthoekige stukjes bladerdeeg krijgt. Vouw de bladerdeegvellen dicht en leg ze op een bakplaat. Bak de bladerdeegpakketjes goudbruin in de oven en laat ze dan goed afkoelen.

Bereid de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking. Klop de slagroom en voeg deze toe aan de banketbakkersroom. Schep het geheel om tot alles goed is gemengd.

Snijd nu voorzichtig de bladerdeeg pakketjes open en vul ze met de banketbakkersroom. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.

Garnalentaartjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg (pakje 10 vellen)
  • tomatenketchup of pastasaus
  • kleine garnalen (gepeld)
  • zwarte olijven in plakjes
  • kaas (geraspt)
  • oregano

Bereidingswijze

Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat. Besmeer ze met ketchup of pastasaus. Beleg het bladerdeeg met de olijven en garnalen en bestrooi met oregano en kaas. Bak de bladerdeegtaartjes goudbruin in de oven.

Smakelijk eten!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017