Excite

Recepten voor gebak

Met deze recepten voor gebak kun je je familie eindeloos laten genieten van professionele lekkernijen. Wie houd er niet van slagroomsoezen, eclairs of chocoladetaartjes?

Recept voor slagroomsoezen en eclairs

Ingrediënten

  • 1,5 dl water
  • mespunt zout
  • 75 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 3 eieren (55 gram per ei)

Bereidingswijze

Breng in een steelpan het water, zout en de boter aan de kook. Als de boter is gesmolten en het geheel net begint te koken, voeg je hier de bloem in één keer aan toe.

Haal je steelpannetje direct van het vuur en roer met een houten lepel tot de bloem geheel is opgenomen. Zet je pannetje terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg een bal vormt en los begint te komen van de pan. Druk het deeg plat en haal dan de pan van het vuur. Laat 5 minuten afkoelen. Voeg dan 1 ei toe en meng het geheel goed tot alle ei is opgenomen. Doe hetzelfde met de resterende 2 eieren.

Op een bakblik, bekleed met bakpapier, vorm je hoopjes deeg ter grootte van een walnoot. Doe dit met 2 theelepeltjes of een spuitzak. Of maak, in plaats van soezen, eclairs door geen balletjes, maar reepjes deeg te maken. Een beetje zoals een knakworst. Spuit de soesjes goed nat met een beetje water (met een plantenspuit). Bak de soesjes in 15 tot 18 minuten goudbruin in een voorverwarmde op 200 graden.

Laat de soesjes afkoelen en vul ze met een spuitzak met een scherp mondje met stijfgeslagen slagroom.

Recept voor chocoladetaartje

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een pannetje. Breek 200 gram pure en 100 gram melkchocolade boven het pannetje in stukjes. Zet het pannetje op heel laag vuur en laat de chocolade en boter zachtjes smelten onder regelmatig roeren. Laat het mengsel afkoelen. Breek de eieren en klop ze met de mixer los. Meng er de basterdsuiker en een halve theelepel zout door. Roer de chocoladeboter erdoor.

Zeef het bakmeel boven een beslagkom. Schep het bakmeel met spatel luchtig door het chocolademengsel. Neem een ronde bakvorm van ongeveer 28 cm en bekleed deze met bakpapier. Giet je beslag erin en bak je taart in ongeveer 40 minuten gaar. Prik even met een satéprikker in het midden van je taart. Als je prikker er schoon uitkomt is je taart klaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017