Excite

Recepten voor cake

Met deze recepten voor cake zet je in een mum van tijd overheerlijk cake op tafel. We beginnen met een basisrecept. Vervolgens voegen we aan het basisrecept nog enkele ingrediënten toe voor verschillende cakesoorten. Het kan haast niet simpeler.

Het basisrecept

Ingrediënten

  • 1 mok suiker
  • 1 mok eieren (ca. 5 eieren)
  • 1 mok zonnebloemolie of gesmolten boter
  • 2 mokken witte bloem (gezeefd)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Doe de eieren, suiker en de vanillesuiker samen in een grote kom en mix ze goed samen tot de eieren een lichtere kleur hebben gekregen. Voeg nu de zonnebloemolie of boter en meng het verder. Als laatste voeg je de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en mix je het geheel tot het allemaal goed is opgenomen.

Vul een ronde, ingevette bakvorm met een doorsnee van ongeveer 28 cm met het beslag. Bak je cake in een voorverwarmde oven op 160 graden. Prik de cake in met een satéstokje. Als het stokje er schoon uitkomt, is je cake klaar. Als dit niet het geval is, zet je de oven iets lager en laat je de cake nog eens 10 minuten doorbakken.

Variatie 1: Marmercake

Neem een derde van je cakebeslag en voeg hier 1 eetlepel cacao aan toe. Meng dit tot de cacao in zijn geheel is opgenomen. Je hebt nu een licht en een donker cakebeslag. Gebruik voor deze cake een tulbandvorm. Doe de helft van je lichte cakebeslag in je ingevette bakvorm. Plaats nu het donker cakebeslag over het lichte en eindig weer met de lichte cakebeslag. Bak de cake zoals beschreven in het basisrecept.

Variatie 2: Walnotencake

Vervang voor de walnotencake in het basisrecept de gewone suiker met bruine basterdsuiker. Maal 150 gram walnoten fijn en voeg dit aan je cakebeslag. Meng het geheel goed door tot de walnoten goed verdeeld zijn. Bak je cake zoals bij het basisrecept.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021