Excite

Recepten voor de BBQ

Recepten voor de BBQ om je vingers bij af te likken. Iedereen houdt van barbecueën, maar vooral gegrilde kip is een favoriet bij velen. Hier een recept voor gegrilde kippenvleugeltjes; sappig en vol van smaak. Wat kan een mens nog wensen?

Gegrilde kippenvleugeltjes op de BBQ

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 5 eetlepels ketchup
  • peper
  • eventueel chilipeper

Bereidingswijze

Maak als eerst de kippenvleugeltjes schoon. Kook ze dan voor ongeveer 10 minuten in een pan gevuld met voldoende water en zout. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie aan het water. Begin met aftellen als het water begint te borrelen. Wanneer de 10 minuten voorbij zijn, giet je het water af en laat je ze even afkoelen.

Dan beginnen we met het bereiden van de marinade. Pers, in een grote kom, de knoflook in een knoflookpers. Voeg hier het citroensap en 5 eetlepels ketjap manis aan toe. Roer dit allemaal goed, voordat je er de ketchup aan toevoegt. Je kunt in plaats van de ketchup ook gewoon gezeefde tomaten uit pak gebruiken. Peper en chilipeper voeg je naar smaak toe. Snijd de chilipeper in kleine ringetjes, mocht je ervoor kiezen om de chilipeper te gebruiken.

Je doet nu de kippenvleugeltjes bij de marinade en laat ze voor 2 tot 24 uur in een afgesloten bak marineren in de koelkast. Hoe langer de kippenvleugeltjes blijven marineren, hoe meer smaak ze zullen bevatten na het grillen op de BBQ.

Gril de kippenvleugeltjes op de BBQ en dien op met een simpele salade van komkommer, tomaat, ijsbergsla en ui.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017